Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-2: Το έκανε κι αυτό

 ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-2: Το έκανε κι αυτό 

Τα έχει κάνει όλα φέτος ο Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν το είχε κάνει. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να χάσουν ένα ματς που έμοιαζε δικό τους. ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός έμειναν στο 2-2 στους Ζωσιμάδες με τους Ηπειρώτες να επιστρέφουν από το 0-2. Η ομάδα του Πειραιά κι ενώ είχε κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που είχε παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και είχε πετύχει και δύο γκολ. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ στην επανάληψη δεν βγήκαν στο γήπεδο με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να πετύχει δύο γκολ και να πάρει τον βαθμό. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο στην επανάληψη και παραδόθηκε σε έναν εξαιρετικό ΠΑΣ. Παρά τις απουσίες που είχαν οι Ηπειρώτες κατάφεραν με μία παλικαρίσια εμφάνιση στην επανάληψη να πάρουν τον βαθμό. Και για τον Ολυμπιακό είναι κρίμα που αμαύρωσε την πολύ καλή εικόνα του πρώτου μέρους, ενώ πήγε χαμένη και η καλή εμφάνιση του Φορτούνη. 

Δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίτσελ για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Εμβιλά έπαιξε στα χαφ μαζί με τον Ιν Μπομ και πίσω από τον Ελ Αραμπί οι Μπιέλ, Χάμες και Φορτούνης με τον Κολομβιανό να παίζει ως «δεκάρι» και οι άλλοι δύο στα πλάγια. Από την άλλη πλευρά ο Θανάσης Στάικος από την άλλη παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-3-3 με Καραχάλιο, Ριένστρα και Λιάσο στη μεσαία γραμμή, ενώ Μορέιρα, Παμλίδης και Σταματελόπουλος έπαιξαν στην επίθεση.


Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και αυτό οφείλεται στην ένταση που προκλήθηκε στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΣ. Οι φίλοι της ομάδας της Ηπείρου έκαναν ρίψεις καπνογόνων, ενώ στο 15’ διεκόπη το ματς λόγω επεισοδίων των οπαδών με την αστυνομία. Με την επανέναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες πήραν τη μπάλα στα πόδια τους, ενώ απέναντι τους είχαν μία ομάδα που είχε κλείσει τους διαδρόμους. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ κυκλοφορούσαν τη μπάλα και είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. 

Υπήρχαν στιγμές που ο Ολυμπιακός έβγαζε αυτοματισμούς και ωραίους συνδυασμούς. Ο Φορτούνης ήταν ο παίκτης που έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ και ο Χάμες είχε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη δημιουργία. Μπιέλ και Ελ Αραμπί ήταν επίσης εξαιρετικοί στην επίθεση με τον Ολυμπιακό να πιέζει τον ΠΑΣ. Κάπως έτσι στο 34’ ο Ελ Αραμπί πέρασε εξαιρετική πάσα στον Φορτούνη, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Σούλη και τελείωσε σωστά τη φάση για να κάνει το 1-0. Ο Φορτούνης δημιούργησε φάσεις πιέζοντας σωστά ψηλά και κλέβοντας μπάλες. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 45+1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημίχρονου. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ μπήκαν στο γήπεδο πολύ πιο χαλαρά και παρά το γεγονός ότι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους ήταν φλύαροι. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο χαλαροί και έδειχνα να έχουν… κάτσει πάνω στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου. Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ όσο έβλεπαν ότι ο Ολυμπιακός τους έδινε χώρο και δεν ήταν πιεστικός, έπαιρναν θάρρος και έβγαιναν από την περιοχή τους.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Πασχαλάκη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν απαθείς και άνευροι. Ο ΠΑΣ έστειλε μηνύματα, αλλά κανείς δεν τα πήρε στα σοβαρά και στο 65’ ο Παμλίδης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-2. Ακόμα και αυτό δεν ήταν αρκετό για να ξυπνήσει τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ. Συνέχισαν να παίζουν υπνωτισμένοι και να μη θυμίζουν σε τίποτα όσα έδειξαν στο πρώτο μέρος. Έτσι στο 76’ ο Λιάσος σκόραρε μετά από ωραία ενέργεια του Μορέιρα από αριστερά και έγινε το 2-2. Ο Ολυμπιακός σοκαρίστηκε από την ισοφάριση και δεν κατάφερε να αντιδράσει, ενώ ο ΠΑΣ είχε και ευκαιρία για να το κάνει 3-2 το ματς. Έτσι ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στα Γιάννενα και παράλληλα κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος – Μορέιρα, Παμλίδης (81’ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (61’ Μπάλαν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Βρουσάι (22’ Ανδρούτσος), Ντόι, Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (81’ Μαρσέλο)– Εμβιλά, Ιν-Μπομ (81’ Γκάρι) – Μπιέλ, Χάμες (71’ Κασάμι), Φορτούνης – Ελ Αραμπί (71’ Μπακαμπού).