Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Καλά Χριστούγεννα θα κανει η ΑΕΚ χάρη στον Φαν Βέερτ , 3 - 0 την Λαμία / Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 0-0: «Άσφαιροι» στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

 ΑΕΚ - Λαμία 3-0: Καλά Χριστούγεννα χάρη στον Φαν Βέερτ (Highlights)! 

Νικηφόρο ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, αφού επικράτησε της Λαμίας στο πρώτο ματς του 2ου γύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο το 3-0 δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο ακούγεται αφού στα 2/3 του αγώνα το ματς δεν είχε γκολ με την «Ένωση» του εορτάζοντα τα 49α γενέθλια του Αλμέιδα να τα βρίσκει... μπαστούνια από την καλά οργανωμένη ομάδα του Παντελίδη.

Το ματς ξεκίνησε όπως αναμενόταν

με τη γηπεδούχο να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες με τον Πινέδα (2'), τον Λιβάι Γκαρσία (17', 34') Μάνταλο (10') που κατέληξαν στα ...γάντια του Σαράνοφ, ενώ σουτ του Αραούχο (29') δεν βρήκε στόχο.

Μετά το ημιώρο η ομάδα της Φθιώτιδας... ξεμύτισε αλλά οι τελικές των Νούνιες (31') και Τζανδάρη (44') δεν βρήκαν στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια εικόνα κι ο Σαράνοφ σταμάτησε τον Αραούχο μετά από πάσα του Μάνταλου (54')

Τελικά η «κιτρινόμαυρη» υπεροχή καρποφόρησε (67') με τον νεοεισελθόντα Φαν Βέερτ στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα να αξιοποιεί με καρφωτή κεφαλιά ασίστ του (κορυφαίου του γηπέδου ως τότε) Μάνταλου.

Παρότι η είσοδος του Ολλανδού έστειλε τον Γκαρσία δεξιά (από το «κεφάλι» της επίθεσης) και τον Μάνταλο αριστερά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, βρήκε το γκολ αφού πήρε ...παραμάζωμα τον Σαραμαντά μετά από κάθέτη του Φαν Βέερτ (88')!

Χρόνος υπήρχε και για 2ο γκολ του Φαν Βέερτ, με νέα κεφαλιά, από σέντρα του Ρότα, στην τελευταία φάση του αγώνα (90+4').

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα)Αθανασιάδης - Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί - Πινέδα, Σιμάνσκι (62’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Μάνταλος (88’ Γαλανόπουλος) – Γκαρσία (90’ Χριστόπουλος), Αραούχο.

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ - Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ (84’ Σαραμαντάς) - Τζανδάρης, Μπεχαράνο (79’ λ.τρ. Μπάμπης) - Τσιλούλης, Σλίβκα (72’ Ντε Βινσέντι), Νούνιες (84’ Μποάκιε) – Μανούσος (72’ Γιακουμάκης).

======

Ένα από τα πιο «γεμάτα» 0-0 στο φετινό πρωτάθλημα είδαμε το απόγευμα της Τετάρτης στο χορτάρι του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Βόλο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά, διεκδίκησαν τη νίκη, όμως αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

 Αστέρας Τρίπολης - Βόλος 0-0: «Άσφαιροι» στο «Θ. Κολοκοτρώνης»

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά με το δοκάρι του Μπενίτο μόλις στο 2ο λεπτό, όμως μετά το 20λεπτο οι Βολιώτες ισορρόπησαν και άρχισαν να απειλούν με τη σειρά τους την αρκαδική εστία.

 Παρόμοια εικόνα και στην επανάληψη, με τις δυο ομάδες να επιτίθενται εκατέρωθεν, όμως η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα. Το αποτέλεσμα ευνοεί σαφώς τους φιλοξενούμενους, δεδομένου ότι οι Αρκάδες είναι πολύ πιο πίσω βαθμολογικά και δεν απέχουν όσο θα ήθελαν από τις επικίνδυνες θέσεις...

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα Καστάνιο Τζουκάνοβιτς Τασουλής – Ιγκλέσιας Μουνάφο Κρέσπι (65’ Μπαράλες) Σίτο (65’ Γκαρντάβσκι) – Τιλίκα (87’ Μπερτόλιο) Μπενίτο (46’ Μπαρτόλο).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Ουές Σιέλης Εσκοβάλ Άλχο – Μεταξάς (67’ Πίρινεν) Μπαριέντος – Μεσκίδα (79’ Ματίγια) Νοκέρ (72’ Κούτσιας) Ντέλετιτς – Οζέγκοβιτς.