Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ατρόμητος φρέναρε τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι,

 Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1: Το σερί σταμάτησε στο Περιστέρι 

Είχε... μπλόκο στο Περιστέρι. Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, αποτέλεσμα που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων των «ασπρόμαυρων».

Ανώτερος με πρωταγωνιστή τον Κωσταντέλια στο πρώτο 45λεπτο ο «Δικέφαλος» που προηγήθηκε με τον Ολιβέιρα (26') και είχε δοκάρι με τον Ράφα Σοάρες (35'). Έβγαλαν αντίδραση οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάρισε με εξαιρετική κεφαλιά του Κουέν που ήρθε ως αλλαγή από τον πάγκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνονται αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ υπερτερούσε. Με ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί και πήραν προβάδισμα με την εξαιρετική έμπνευση του Κωσταντέλια. 

Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ατρόμητου, έβγαλε κάθετη πάρε-βάλε στον Ολιβέιρα ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Γιαννιώτη. Βέβαια χρειάστηκε να επέμβει το VAR για μετρήσει το γκολ αφού αρχικά ο βοηθός το είχε ακυρώσει ως οφσάιντ (26').

Με την ψυχολογία του προβαδίσματος αλλά και τον Κωσταντέλια ως κύριο εκφραστή, ο ΠΑΟΚ έφτασε μια «ανάσα» από το 0-2. Ο Κωσταντέλιας πέρασε τρεις αμυντικούς, πάτησε περιοχή όμως δεν κατέγραψε ασίστ καθώς η προσπάθεια του Σοάρες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν μέσω αντεπιθέσεων και τα ανεβάσματα του Κεσχρίντα να απειλήσουν τον Κοτάρσκι ο οποίος στάθηκε τυχερός στο 45', όταν ο Φριτγιόνσον δεν βρήκε καλά τη μπάλα από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα. Ανέβασε τον δείκτη της κατοχής, βγήγκε πρώτος σε μπάλες ενώ κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές στιγμές μπροστά από τα καρέ του ΠΑΟΚ.

Η πρώτη ήρθε στο 53', όταν ο Ροτάριου κέρδισε τη μονομαχία από τον Σοάρες, πάτησε περιοχή και θέλησε να πλασάρει από δύσκολη θέση αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κιάρτανσον, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους όσο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο ο Ατρόμητος βρήκε τη λύση με την «χρυσή» αλλαγή του Κόλμαν.

Ο Κουέν δέχθηκε την εξαιρετική σέντρα του Ντε Μποκ και με κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μάλιστα, όπως στο τέρμα του ΠΑΟΚ έτσι και εδώ χρειάστηκε το VAR να επέμβει και να κατοχυρώσει το γκολ αφού ο βοηθός (ίδιος με το πρώτο γκολ) το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Από εκεί και ύστερα ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο ό,τι επιθετικό όπλο είχε, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα και το σερί τεσσάρων νικών σταμάτησε στα δυτικά προάστια των Αθηνών.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65' Κουέν), Φρίντγιονσον, Ροτάριου (84' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (65' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65' Κλωναρίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76' Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (84' Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (84' Μουργκ), Ολιβέιρα (76' Τόμας).