Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Βαθμολογική ανάσα ο Λεβαδειακός 1 - 0 τον Ιωνικό, στο ντέρμπι των ουραγών.

Λεβαδειακός – Ιωνικός 1-0: Βαθμολογική ανάσα οι Βοιωτοί…

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός μετά τη νίκη που πέτυχε επί του Ιωνικού Νίκαιας με 1-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1. Οι Βοιωτοί μετά το πρώτο 15λεπτο, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και ήταν σαφώς ανώτεροι από την ομάδα της Νίκαιας. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους, κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ, ενώ είχαν και άλλες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Στο πρώτο 45λεπτο ο Ιωνικός, ξεκίνησε φιλόδοξα, είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά στη συνέχεια προδόθηκε από τις δυνάμεις του.

Στο 18’ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ φάουλ του Μουτίνιο, ενώ στο 22’ κεφαλιά του Ιωαννίδη έδιωξε σωτήρια ο Στογιάνοβιτς. Στο επόμενο λεπτό, πλασέ του Βρακκά απομάκρυνε ο γκολκίπερ του Ιωνικού. Ο Ιωνικός στο 25’ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Άοσμαν έφυγε πάνω από την εστία του Στογιάνοβιτς. Στο 31’ οι γηπεδούχοι έφυγαν ταχύτατα στην κόντρα και ο Μεχία βρήκε στον κενό χώρο τον Δούμτσιο και ο παίκτης των «πράσινων» με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα Χουτεσιώτη και πέτυχε έτσι το 1-0. Στο 32’ απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ο ρέφερι Σιδηρόπουλος έδειξε κίτρινη στους Τσάπρα και Ν. Ιωαννίδη. Στο 40’ ο Μουτίνιο έχασε μοναδική ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματα των Βοιωτών. 

Στην επανάληψη ο Ιωνικός πίεσε για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και είχε ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Άοσμαν (46’, 50’, 65’ και 72’), αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μάλιστα στο 73’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσίμπσαχ για φάουλ πάνω στον Χάμοντ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός βρέθηκε κοντά στο 2-0, αλλά το φάουλ του Βρακά έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης. 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς-, Κωνσταντινίδης (62’ Τζημόπουλος), Βήχος, Τσάπρας, Μπάχανακ-, Μεχία, Νίκας (63’ Τορό) , Χάμοντ-, Βρακάς, Δούμτσιος, Μουτίνιο.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης-, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς-, Αντούνες (46’ Μασά), Τσίμπσαχ-, Άοσμαν, Φαντιγκά, Λοβέρα-, Ιωαννίδης (70’ Ελευθεριάδης).