Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

«Κιτρινόμαυρο» σόου στο Βόλο Η ΑΕΚ τον διέλυσε με 4-0

 Βόλος – ΑΕΚ 0-4: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι στο Πανθεσσαλικό 

Σε… σόου μετέτρεψε η ΑΕΚ το παιχνίδι της στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «κιτρινόμαυροι», στον τελευταίο τους αγώνα στο 2022, διέλυσαν τον αντίπαλό τους με το εμφατικό 4-0 και με το τρίποντο αυτό όχι μόνο συνεχίζουν το «κυνηγό» με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στις 8 του Γενάρη, αλλά παράλληλα πήραν και μία… άτυπη εκδίκηση για την ήττα τους από την ομάδα της Μαγνησίας στο ματς του πρώτου γύρου (0-1) στα τέλη του περασμένου Αυγούστου.

Το Πανθεσσαλικό είχε πάρει κιτρινόμαυρο χρώμα από τους φίλους της ΑΕΚ, καθώς πάνω από οκτώ χιλιάδες οπαδοί της ταξίδεψαν στο Βόλο δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Την παράσταση ωστόσο για την «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο έκλεψαν δύο πρώην παίκτες του Βόλου! 

Ο λόγος για τον Γεράσιμο Μήτογλου και τον Τομ Φαν Βέερτ που βρήκαν δίχτυα στο 16’ και το 35’ αντίστοιχα, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ έγραψε (στο 30’) και ο Πινέδα, με την «Ένωση» να προηγείται έτσι 3-0 νωρίς - νωρίς στο ματς! 

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους και ειδικά με την αμυντική τους λειτουργία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη o Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει. Εκ του αποτελέσματος όμως, η ΑΕΚ όχι μόνο αποσόβησε τους κινδύνους για την εστία της, αλλά στο 67’ έφτασε και σε ένα τέταρτο γκολ, με τον Λιβάι Γκαρσία να ανεβάζει το δείκτη στο 0-4.

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης, παρά τις προσπάθειες της «Ένωσης» να σημειώσει κι άλλα τέρματα στο παιχνίδι, το σκορ παρέμεινε ανέπαφο ως το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη. Η ΑΕΚ πανηγύρισε το τρίποντο και συνάμα διεύρυνε πλέον στα 11 παιχνίδια το αήττητό της στην κατηγορία.

Βόλος : Kλέιμαν- Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν- Ματίγια (76’ Μεταξάς), Μπαριέντος- Μεσκίδα (46’ Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκάρ- Οζέγκοβιτς (71’ Τάχατος)

ΑΕΚ : Αθανασιάδης – Ρότα (75’ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75’ Τζαβέλλας), Χατζισαφί - Σιμάνσκι, Γιόνσον (65’ Γαλανόπουλος), Πινέδα (66’ Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία - Αραούχο, Φαν Βέερτ (65’ Τσούμπερ).