Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ερυθρόλευκη καταιγίδα : Ο Ολυμπιακός με 5 - 0 "σαρωσε" τον Αστέρα Τρίπολης.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0: Ερυθρόλευκη καταιγίδα   

Για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός πέτυχε πέντε γκολ και πήρε ευρεία νίκη και... χωρίς καρδιοχτύπια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (5-0) για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. 

Με μία αλλαγή σε σχέση με το... καταστροφικό παιχνίδι στα Γιάννενα παρατάχθηκαν οι ερυθρόλευκοι, καθώς ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του τραυματία Μάριου Βρουσάι στο δεξί άκρο της άμυνας. Ωστόσο, το ξεκίνημα ήταν ανάλογο, με τον Ολυμπιακό να έχει το πόδι στο γκάζι...

Τρία λεπτά και 32 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν οι παίκτες του Μίτσελ να μετουσιώσουν σε γκολ την πίεση στα 3/4 του γηπέδου. Ο Φορτούνης με ταχύτατη σκέψη και μεταβίβαση είδε την κίνηση του Μπιελ, ο οποίος με αριστερό πλασέ άφησε «άγαλμα» τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο Αστέρας προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε με ισοφάριση στο 8', με τον Πασχαλάκη να σώζει σε εξ επαφής προβολή του Μπαράλες και στη συνέχεια ο Ρεγκίς να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι. 

Με τον Μίτσελ να ανακατεύει την ποιοτική του τριάδα (Μπιελ, Χάμες, Φορτούνη) πίσω από τον Ελ Αραμπί, οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας και δύο καλές στιγμές με τον Φορτούνη (κεφαλιά και σουτ), χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μετόπισθεν.

Προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας, δημιουργίας και εκτέλεσης ήταν το 2-0, που ήρθε στο 35' και ανάγκασε τον Μίτσελ να σφίξει πανηγυρικά τη γροθιά του. Χάμες και Ιν Μπομ συνδυάστηκαν άψογα και ο Κολομβιανός με ζυγισμένο σουτ, έστειλε... συστημένη τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη διορθωτική κίνηση ήρθε από τον βοηθό προπονητή του Αστέρα, Αλέξανδρο Μανιάτογλου, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπαρτόλο με τον Γκαρντάφσκι. Ο Ολυμπιακός παρότι είχε την κατοχή της μπάλας (60%-40%) δεν βρήκε τους χώρους που είχε στο πρώτο ημίχρονο και ο Μίτσελ άλλαξε τα 2/4 στην επίθεση της ομάδας του, περνώντας στη θέση των Φορτούνη και Ελ Αραμπί τούς Γκάρι Ροντρίγκες και Μπακαμπού αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ταχύτητα. Στο 67' ο Ιν Μπομ απείλησε με μακρινό σουτ (άουτ) και στο 68' έγινε το 3-0 και πάλι έπειτα από πίεση, αυτή τη φορά στο ύψος της μικρής περιοχής του Αστέρα! Ο Μπιέλ έκλεψε από τον Καστάνιος και ο Χάμες με «πάρε-βάλε» ασίστ έχρισε σκόρερ τον Μπακαμπού, που είχε περάσει στο παιχνίδι 5 λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή. Το κερασάκι στην τούρτα... έβαλαν άλλες δύο αλλαγές του Μίτσελ. Ο Γκάρι Ροντρίγκες στο 85' και ο Γιώργος Μασούρας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 5-0. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ (71' Μαρσέλο), Ίνμπομ, Εμβιλά (81' Σαμασέκου), Φορτούνης (63' Γκάρι), Μπιέλ, Χάμες (71' Μασούρας), Αραμπί (63' Μπακαμπού).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κάστανο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Καρμόνα, Ντομίνγκεθ, Τασουλής (61' Σανταφέ), Μπαρτόλο (46' Γκαρντάφσκι), Ρεγκίς, Τιλίκα (61' Ριέρα), Μπαράλες (72' Μπερτόγλιο).