Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Αγγλία - Ιράν 6-2: Τους «κατασπάραξαν» τα λιοντάρια! Η Αγγλία έκανε «πάρτι» στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

 Αγγλία - Ιράν 6-2: Τους «κατασπάραξαν» τα λιοντάρια!  

Ηχηρό μήνυμα έστειλε η Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ του Κατάρ. Με το εκκωφαντικό 6-2 διέλυσε το Ιράν στο «Khalifa International Stadium» και έδειξε με το «καλημέρα» τις διαθέσεις της για τη φετινή διοργάνωση.

Το Ιράν βέβαια αποδείχθηκε «λίγο» μπροστά στα «λιοντάρια», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Άγγλοι δεν ήταν καταιγιστικοί στο παιχνίδι τους.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιζε τους Ιρανούς από το πρώτο

ημίχρονο. Κι αφού πρώτα έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Σακά (28’), Μάουντ (30’) και Μαγκουάιρ (32’, συμβολή δοκών), κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 35’ με τον Μπέλιγχαμ να πιάνει υπέροχη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σο και να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 43’ ήταν η σειρά του Σακά να γίνει κάτοχος της μπάλας από κεφαλιά - πάσα του Μαγκουάιρ και με το αριστερό να στέλνει την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Χοσεϊνί για το 2-0. Οι Άγγλοι δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Σακά έδωσε στον Κέιν και εκείνος σέντραρε προς τον Στέρλινγκ, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 3-0 στο 45+1’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Έπειτα από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή, ο Σακά πήρε την μπάλα από τα δεξιά και αφού «χόρεψε» με προσποιήσεις τους αντιπάλους του, έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 (62’).

Το Ιράν κατάφερε με ένα διαγώνιο σουτ του Ταρεμί να μειώσει σε 4-1 στο 65’, αλλά οι Άγγλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τον Ράσφορντ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να διαμορφώνει το 5-1 στο 71’ και στο 90’ ο Γκρίλις να λέει «ευχαριστώ» στο έτοιμο γκολ που του έδωσε ο Γουίλσον, γράφοντας το 6-1. Οι Ιρανοί έφτασαν κοντά στο 6-2 στο 90+8', αλλά ο Αζμούν που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Πίκφορντ, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι! Τελικά το Ιράν κέρδισε πέναλτι μέσω VAR στο 90+13' (τράβηγμα φανέλας στον Εζατολάχι από τον Στόουνς), ο Ταρεμί έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το τελικό 6-2.

Στο ματς ο Βραζιλιάνος διαιτητής Κλάους κράτησε 14 λεπτά καθυστερήσεις λόγω της μεγάλης διακοπής στον τραυματισμό του Μπεϊρανβάντ και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε 10 λεπτά έξτρα χρόνο, αλλά το σφύριξε με έξτρα τρία λεπτά καθυστέρηση (στο 13ο λεπτό), επειδή η φάση του πέναλτι εξετάστηκε από τον VAR και εν συνεχεία πήγε ο ίδιος ο Κλάους για να δει τη φάση στο μόνιτορ.

Διαιτητής: Κλάους (Βραζιλία)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Στόουνς, Μάουντ (71’ Φόντεν), Μαγκουάιρ (70’ Ντάιερ), Τρίπιερ, Μπέλινγχαμ, Ράις, Σο, Στέρλινγκ (70’ Γκρίλις), Σακά (70’ Ράσφορντ), Κέιν (76’ Γουίλσον).

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ (20’ λ.τρ. Χουσεϊνί), Μοχαραμί, Μοχαμάντι (63’ Τοράμπι), Χοσεϊνί, Χατζισαφί, Τσεσμί (46’ Κανάνι), Τζαχανμπάκς (46’ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκάντζι, Καρίμι (46’ Εζατολαχί), Νουρολαχί (77’ Αζμούν), Ταρεμί.