Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Σεισμός στην Ινδονησία: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τη δόνηση των 5,6 Ρίχτερ

 Σεισμός στην Ινδονησία: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τη δόνηση των 5,6 Ρίχτερ 

Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία της Δυτικής Ιάβας στην Ινδονησία, με τα τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 162 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και πάνω από 13.000 οι εκτοπισμένοι.

Αρχικά, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB ανέφερε ότι οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία είναι 62, όμως λίγο μετά τα τοπικά ΜΜΕ Kompas.com and Detik.com, επικαλούμενα τον κυβερνήτη της περιοχής Ριντουάν Καμίλ, εκτόξευσαν τον αριθμό, προσθέτοντας ακόμα 100 ανθρώπους στον τραγικό απολογισμό. 

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σιαντζούρ της Ινδονησίας, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 25 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια κτιρίων. Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σιαντζούρ της Ινδονησίας, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 25 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια κτιρίων. Οι διασώστες πραγματοποιούν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας, Αμπντούλ Μουχάρι, να δηλώνει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και παρουσιάζονται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, ανέφερε ο Χέρμαν Σουχέρμαν, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης της Σιαντζούρ, εξηγώντας παράλληλα ότι μια κατολίσθηση δυσχεραίνει την εκκένωση μιας περιοχής.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters