Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού η 21η Νοεμβρίου: «Χαίρετε, τι κάνετε; Καλά, ευχαριστώ!»

 Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού | UrbanLife.gr 

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1973 ως η Παγκόσμια Ημέρα Χαιρετισμού, με αφορμή τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

Εμπνευστές της Παγκόσμιας Ημέρας Χαιρερισμού ήταν οι Μπράιαν και Μάικλ ΜακΚόμακ από το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Πρόκειται για την ημέρα που μας θυμίζει τη σημασία της παγκόσμιας ειρήνης, της συμφιλίωσης μεταξύ των λαών και την αντιμετώπιση των μεταξύ μας διαφορών.


Έτσι, λόγω της ημέρας προτείνεται να στείλουμε ένα χαιρετισμό σε τουλάχιστον 10 άτομα που δε γνωρίζουμε.

Η ημέρα γιορτάζεται σε 180 χώρες και αν και είναι ουτοπικό να μιλάμε πολλές φορές για παγκόσμια ειρήνη με τόσα που γίνονται καθημερινά, δε χάνουμε και τίποτα να κάνουμε την αρχή. Έστω και με 10 άτομα.

Λίγες πληροφορίες ακόμα για την Ημέρα

  • Ο χαιρετισμός 10 αγνώστων συνανθρώπων μας, καταδεικνύει τη σημασία της προσωπικής επικοινωνίας για τη διαφύλαξη της ειρήνης.
  • Εξ αφορμής της εν λόγω Παγκόσμιας Ημέρας, άνθρωποι σ’όλον τον κόσμο εκφράζουν την ανησυχία τους για την παγκόσμια ειρήνη, στέλνοντας ένα μήνυμα στους κυβερνώντες για διευθέτηση των διενέξεων μέσω της επικοινωνίας και όχι της βίας.
  • 31 βραβευθέντες με το Νόμπελ Ειρήνης συγκαταλέγονται στους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει την αξία της εν λόγω Ημέρας ως οργάνου διαφύλαξης της ειρήνης και περίστασης, κατά την οποία ο καθένας στον κόσμο μπορεί να συμβάλλει στη διαδικασία οικοδόμησής της.