Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκε η Χειροτονία του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, απ΄τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον χειροτονητήριο λόγο του, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

“Με συγκλονίζει το ύψος της τιμής,

που περιποιεί στην ευτέλειά μου ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός. Πολύ περισσότερο, όμως, με συνέχει το μέγεθος της ευθύνης, που απορρέει εξ αυτής. Γνωρίζω ότι ο Επίσκοπος είναι η εικόνα της θεότητος, νους Χριστού, φως και φωτισμός, οδηγός και διδάσκαλος. Γνωρίζω ότι οι βαθμίδες του Αρχιερατικού θρόνου οδηγούν σε Γολγοθά και ότι η επισκοπή διακονία είναι διακονία σταυρώσιμη (…) “.

Ευχαρίστησε άπαντες, έκανε λόγο για τους μακαριστούς προκατόχους του, μητροπολίτες Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ζήτησε τις ευχές του ποιμνίου της τοπικής Εκκλησίας.

Αναφέρθηκε στους κατά σάρκα γονείς του και μίλησε με αγάπη για όλους όσους τον στήριξαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ήθος του νέου Μητροπολίτη και τόνισε, ότι τον ξεχώρισε για το αθόρυβο στοιχείο του χαρακτήρα του.

Υποδοχή και εκδήλωση τοποθέτησης στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, πρόκειται να γίνει σε λίγες ημέρες.