Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Θεσπρωτός - Βέροια 1-2: Στην 5η φάση του Κυπέλλου η «Βασίλισσα του Βορρά»!

 Θεσπρωτός - Βέροια 1-2: Στην 5η φάση του Κυπέλλου η «Βασίλισσα του Βορρά»! 

Με αναμέτρηση ομάδων της 2ης κατηγορίας ξεκίνησε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στην Ηγουμενίτσα ο Θεσπρωτός υποδέχτηκε την Βέροια η οποία επιβλήθηκε (ευκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ) 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι έδωσαν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς και βρέθηκαν στο 37' πίσω στο σκορ με σουτ του Φασίδη από πάσα του Ντουμάνη.
Στο 52' ο Μπουόλι με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Βασιλάκη, έκανε το 0-2 για τη «βασίλισσα του βορρά». Ο Θεσπρωτός κατάφερε να μειώσει στο 90'+3' με κεφαλιά του Μπονίγια, όμως δεν υπήρχε χρόνος για να επιστρέψει και να διεκδικήσει την πρόκριση στην παράταση.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Δ. Παππάς, Βαλιέντε (65' Τρομπούκης), Βασιλάκης, Γώγος (60' Σεμερτζάκης), Ρίζος, Μίγγος, Διγκόζης (60' Μαντζουρανάκης), Δρίτσας (60' Μπίκας), Κωνσταντίνου, Λύγκας (66' Μαρτίνες), Μπονίγια.

ΒΕΡΟΙΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Ντουμάνης, Παπαχρήστος (76' Μουχάλης), Περδίκης, Στίκας, Μπλέτσας, Ορφανίδης (76' Κατσούκης), Φασίδης (68' Ισαακίδης), Μπελεβώνης (53' Μασούρας), Μπουκουβάλας, Μπουόλι.

Η 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος  συνεχίζεται αύριο Κυριακή (9/10) με  τους αγώνες, Άγιος Νικόλαος-Νίκη Βόλου, Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα, ΟΦ Ιεράπετρας-Κηφισιά και Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου , ενώ η αυλαία πέφτει την Τετάρτη (12/10) με το παιχνίδι Αλμυρός Γαζίου-Πανθρακικός.

Στην επόμενη φάση άνευ αγώνα έχουν προκριθεί οι κάτωθι ομάδες: Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Ιωνικός Ιωνίας, Πανελευσινιακός, Καλαμάτα, Απόλλων Παραλιμνίου και Αλμωπός Αριδαίας

*Nα θυμίσουμε ότι στην κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπαίνουν και οι ομάδες της Super League εκτός από τις τέσσερις πρώτες (Ολυμπιακός, Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ). Ο λόγος για τις ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία, Λεβαδειακός.
**Με αστερίσκο οι ομάδες που προκρίνονται στην 5η φάση.

Κύπελλο Ελλάδος – 4η φάση
Κυριακή 9/10 – 16:00

Θεσπρωτός-*Βέροια 1-2
Άγιος Νικόλαος-Νίκη Βόλου
Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα
ΟΦ Ιεράπετρας-Κηφισιά
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Πόντου
Αλμυρός Γαζίου-Πανθρακικός (Τετάρτη 12/10 – 15:00)