Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Πάγωσε το Χελυδόρι: Ο παππά Δημήτρης άφησε την επίγεια ζωή και πλέον ο αγαπητός λευίτης θα ιερουργεί στα επουράνια,

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, γένι και εσωτερικός χώρος

  Πάγωσε όλο το Χελυδόρι και όχι μόνον στο άκουσμα ότι ο παλιός αγαπητός ιερέας του χωριού , ο παππά Δημήτρης (Γεώργας) άφησε την επίγεια ζωή και πλέον ο αγαπητός λευίτης πλέον θα ιερουργεί στα επουράνια, όπως αναφέρει στο διαδίκτυο ο άλλοτε Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και κάτοικος  του χωριού κ. Κώστας Ανδρ. Κουσουλός

 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Στο σημείωμά  του ο κ. Κουσουλός αναφέρει τα ακόλουθα: 

" Με θλίψη σήμερα ενημερωθήκαμε την εκδημία του Παπά Δημήτρη μας..που αφήνει την επίγεια ζωή και πλέον θα ιερουργεί στα επουράνια.Ένας Ιερωμένος τόσο αγαπητός που υπηρέτησε με συνέπεια,ήθος και πολύ αγάπη την Εκκλησία μας και το χωριό μας.Εγώ προσωπικά θα τον ευγνωμονώ,γιατί δίπλα του αγάπησα τον Χριστό και την εκκλησία.Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ παππούλη μου.Την ευχή σου.Καλό παράδεισο και καλή Ανάσταση.Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην πρεσβύτερα,στον Κωστή,στην Παναγιώτα,στην Ελένη.Να ζήσετε και να έχετε την ευχή του.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αναφέρει:

"Ο ΠΑΠΑ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ μας,  εγκατέλειψε σήμερα τα εγκόσμια και πλέον ζει στους ουρανούς. Ήταν ένας ιερέας ιδιαίτερα αγαπητός στους συνανθρώπους του. Υπηρέτησε το ποίμνιο του με ήθος, τιμιότητα και αγάπη. Η θλίψη μας για την απώλεια του είναι μεγάλη. Καλό παράδεισο να έχει.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του, εκ μέρους του εκλησιαστικού συμβουλίου "Μεταμόρφωση του Σωτήρος"στα Μεντουργιάνικα 

Χαρακτηριστική επίσης είναι  και η σημείωση του κ. Νίκου Κουτσολιάκου που αναφέρει  " Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Ο παπά Δημήτρης ήταν παράδειγμα της ιεροσύνης πάντα πρόθυμος να κάνει την θεία λειτουργία με τον καλύτερο τρόπο κάθε Κυριακή στο καθήκον χωρίς να πτοείται ούτε από κακοκαιριά ( βροχή αντίξοες συνθήκες ζέστη χιόνια κ.λ.π) ούτε από τίποτε άλλο. Τα Χριστούγεννα από την νύχτα να λειτουργήσει, την Πρωτοχρονιά, την Μεγάλη Εβδομάδα κάθε βράδυ κάθε Σάββατο Εσπερινό. Όλες τις Κυριακές παρών . Είχε καταφέρει με το ήθος του να αγαπήσουμε όλοι οι χωριανοί την εκκλησιά και τον ίδιο ως τον Άγιο Παππά του χωριού και να μας μαζεύει κάθε Κυριακή στην εκκλησία να λειτουργηθούμε και να προσευχηθούμε.Παπά Δημήτρη θα είσαι πάντα στην μνήμη μας ήσουν το παράδειγμα της Χριστιανοσύνης μόνο ο Παράδεισος σου ανήκει Ελαφρυ το χώμα που θα σκεπάσει το Άγιο σου σώμα."

 Ανάλογες είναι και οι συλλυπητήριες  ευχές όλων των κατοίκων ανδρών και γυναικών του χωριού και όχι μόνο προς την οικογένεια του Παπά Δημήτρη. Η εξοδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στο Βέλο αύριο στις 11:00 το πρωί. 

Οι "'Δυτικοί Κορινθιακοί Ορίζοντες" από το Δερβένι απευθύνουν στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια και εύχονται στον αγαπητό  λευίτη Καλό παράδεισο και καλή Ανάσταση.