Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Ολυμπιακός: «Έφυγε» από τη ζωή ο Ραφαέλ Περόνε

 Ολυμπιακός: «Έφυγε» από τη ζωή ο Ραφαέλ Περόνε 

Η οικογένεια του Ολυμπιακού και το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής θρηνεί για την απώλεια ενός πολύ σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Ο Ραφαέλ Περόνε «έφυγε» σε ηλικία 68 ετών, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του Ουρουγουανού παλαίμαχου παικταρά που φόρεσε τα ερυθρόλευκα από το 1978 έως το 1980. Όταν έφτασε το 1978 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επρόκειτο για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Λατινικής Αμερικής.

Όταν έφτασε το 1978 στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, επρόκειτο για έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Λατινικής Αμερικής.

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1953 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και ήταν παιδί της αλάνας. Ξεκίνησε ποδόσφαιρο από τη γειτονιά του και σιγά-σιγά πήγε στην Ντανούμπιο, έγινε μέλος της πρώτης ομάδας το 1973, αγωνίστηκε ως «10άρι» και πέντε χρόνια αργότερα φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών. Λάτρεψε τον Ολυμπιακό και δεν το είχε κρύψει ποτέ ότι αποτέλεσε το δεύτερό του σπίτι.

H ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Ουρουγουανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1978 και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια, μέχρι το 1980, με απολογισμό 50 συμμετοχές και 12 γκολ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».