Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Πινέδα κι Άμραμπατ!

 ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες με Πινέδα κι Άμραμπατ! 

Στη δεύτερη της νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα έφτασε η ΑΕΚ στο τελευταίο της εντός έδρας ματς πριν επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα, στη Ριζούπολη, με 2-0 και ...ξόρκισε την ήττα από τον Βόλο στο ίδιο γήπεδο την περασμένη αγωνιστική.

Ο Ματίας Αλμέιδα επεφύλασε εκπλήξεις σε σχηματισμό και πρόσωπα.



Πρώτη φορά σε επίσημο ματς χρησιμοποίησε τετράδα στην άμυνα με τον Ρότα δεξί μπακ.

Έτσι οι προβλέψεις για αρχικό σχήμα με τον νεαποκτηθέντα Μουκουντί (καθηλωμένος στον πάγκο με τον Βόλο) στην τριάδα των στόπερ δεν επιβεβαίωθηκαν. Όσο για τον έτερο νεοαφιχθέντα Ελίασον ήταν το νέο πρόσωπο στη 18αδα.

Εξάλλου η επιστροφή Γκατσίνοβιτς στο αρχικό σχήμα είχε του 4-2-3-1 είχε ως αποτέλεσμα να «θυσιαστεί» ο Λιβάι Γκαρσία (των μεταγραφικών σεναρίων).

Οι «κιτρινόμαυροι (δίχως Φράνσον, Γαλανόπουλο και Μαχαίρας) απείλησαν πρώτοι στα 25...δεύτεαρα με τον Πινέδα, αλλά μέχρι το ημίωρο όχι μόνο βραχυκύκλωσαν από τον «σφικτό» και «διαβασμένο» αντίπαλο τους (δίχως Κόντε, Πριόρ, Λώλη, Λεό και Κύρκο.) αλλά κινδύνευσαν νωρίς (8') με τον Ροσέρο να μη βρίσκει στόχο.

Μετά το ημιώρο η Ένωση ανέβασε την πίεση ψηλά ανακτώντας μπάλες και «πνίγοντας» τον αντιπαλο της κεφαλαιοποιώντας την υπεροχής της γρήγορα με τον καλύτερο της παίκτη Πινέδα που από ασίστ κατά ...λάθος Γκατσίνοβιτς (σε προσπάθεια να κάνει κοντρόλ του έστρωσε την μπάλα) αριστερή βολίδα σκόραρε (39')

Η ΑΕΚ ακολούθως θέλησε να ελέγξει το ματς και να βρει χώρους αφήνοντας μπάλα στον ΠΑΣ.

Παρότι η ομάδα του Στάϊκου (δίχως Κόντε, Πριόρ, Λώλη, Λεό και Κύρκο) αποδέχθηκε την πρόκληση δεν απείλησε δίχως ν' απειληθεί...

Προϊόντος του χρόνου οι «κιτρινόμαυροι» ασχολήθηκαν με την υπεράσπιση του σκορ κι όχι μόνο το κατάφεραν άνετα, αλλά έφτασε στο 2-0 με την συνεργασία δύο νεοεισελθόντων. Των Μοχαμάντι και Άμραμπατ (87').

Ο Μαροκινός (που πέτυχε 3ο γκολ κατά των Ηπειρωτών από τα 7 που έχει σκοράρει ως παίκτης της ΑΕΚ!) αφιέρωσε το γκολ του στον προπονητή του στον πανηγυρισμό του...

ΑΕΚ (Αλμέιδα): ): Στάνκοβιτς - Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμάνσκι (71’ Ελιάσον), Γιόνσον – Γκατσίνοβιτς (71’ Μάνταλος), Πινέδα (83’ Μοχαμάντι), Τσούμπερ (77’ Άμραμπατ) – Αραούχο (70’ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάϊκος): Σούλης - Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος - Καραχάλιος - Μπιλμπάο, Λιάσος (56’ Ριένστρα) – Μέντες (46’ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (77’ Σταματελόπουλος).