Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Πτώση αεροσκάφους Antonov δυτικά της Καβάλας - Είχε πάρει φωτιά στον αέρα

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/07/%CF%86%CF%83%CE%B1%CF%86%CF%83%CF%86%CF%83%CF%86%CF%83%CF%86%CF%83%CE%B1%CE%B1%CF%83-1024x930.jpg 

Αεροσκάφος κατέπεσε πριν από λίγο στην περιοχή μεταξύ Λυδίας και Παλαιοχωρίου στην Καβάλα. Ηδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.  Το τελευταίο στίγμα δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Ο πιλότος  ζήτησε έκτακτη προσγείωση αλλά φαίνεται ότι δεν πρόλαβε. Μαρτυρίες στο Παλαιοχώρι Καβάλας  περιγράφουν συντριβή  στην περιοχή. Πυροσβεστικές Δυνάμεις έχουν φτάσει στο σημείο, ενω έχει ξεσπάσει φωτιά με την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος. 

Στο σημείο σπεύδουν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, που επικαλούνται μαρτυρίες κατοίκων, ακούγονται εκρήξεις και υπάρχει διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

Ακόμη, το αεροσκάφος τύπου Antonov φαίνεται πως είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά, για αυτό και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εμπορικό και πραγματοποιούσε πτήση από τη Σερβία προς την Ιορδανία.