Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Χρώματα και αρώματα της παραδοσης στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσαών Χορών απο το Σύλλογο Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου "ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ"

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονται

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Σε ένα κατάμεστο θέατρο ,"Βασίλης Γεωργιάδης",στο Ξυλόκαστρο,πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο ,με μεγάλη επιτυχία,το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών,από το Σύλλογο Ρουμελιωτών Ξυλοκαστρου*ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ*.
Η πολύ ζέστη δεν πτοησε ούτε χορευτές ,ούτε θεατές ,που βρέθηκαν εκεί να μας χειροκροτήσουν ..
 
Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη με χρώματα και αρώματα της Παράδοσης μας...
 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και άτομα που στέκονταιΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Άνοιξε το Φεστιβάλ το παιδικό του Συλλόγου ,ακολούθησε των ενηλίκων σε χορούς από την Αιτωλοακαρνανία και συνέχισαν τα πολυπληθή φιλοξενούμενα χορευτικά από τον Δ. Αγρινιου ,από την Ένωση Κρητών Ελευσίνας "Η Μεγαλόνησος" και από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας,που έκλεισαν τη χορευτική αυτή παραδοσιακή βραδιά..
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "4° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ 1922"Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Τέλος έγιναν απονομές στους εκπροσώπους των Χορευτικών,των δασκάλων από το πολύ δραστήριο Δ.Σ.του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ξυλοκαστρου..
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, παιδί, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που στέκονται 
Ήταν όλη η εκδήλωση με αγάπη και μεράκι οργανωμένη ...ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Καγιάς , ευχαρίστησε όλα τα χορευτικά ,τους φίλους του Συλλόγου που βοήθησαν να στηθεί όλη αυτή η εκδήλωση , τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν το Φεστιβάλ και ευχήθηκε όλοι να είμαστε καλά να σμιξουμε και πάλι στο 5ο φεστιβάλ που θα διοργανώσει ο Σύλλογος την επόμενη χρονιά..
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Από τους θεσμικους παράγοντες τίμησαν τη βραδιά ,η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε
Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα - Κώνστα , ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αναστάσιος Γκιολής ,οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ξυλοκαστρου - Ευρωστίνης Τάσος Λόντος  και Σπύρος Αποστολόπουλος  , καθώς και εκπρόσωποι πολλών Συλλόγων .
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και άτομα που κάθονταιΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος
 
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε τραπέζι με γλέντι και για τους 150 χορευτές ,στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικου Σταθμού ,όπου εκεί στεγάζεται ο Σύλλογος Ρουμελιωτών μαζί με άλλους δύο Σύλλογους,τον Μουσικό και Μορφωτικό ΑΥΛΟ και τον αθλητικο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ πογκ).
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και άτομα που στέκονταιΜπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "4 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΩΝ -1 EOUDEOE"
Χθες για άλλη μια φορά είδαμε πόση ζωντάνια απέκτησε αυτός, ο τόσων χρόνων ,εγκαταλελειμμένος και παραμελημένος χωρος του Παλιού Σταθμού..
Πόση ζωή δίνουν πλέον αυτοί οι Σύλλογοι εκεί ...
Και έπονται τα καλύτερα..
Μπράβο , συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στους διοργανωτές του Φεστιβάλ των Ρουμελιωτων..
Απέδειξαν ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ..
Και του χρόνου λοιπόν με υγεία...
 
ΜΑΙΡΗ  ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ