Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Euroleague: Χωρίς ρωσικές ομάδες και την επόμενη σεζόν

sloukas_cska 
Τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων και από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη η Euroleague. Έτσι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση «λόγω των γεγονότων που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία»

«Η απόφαση λαμβάνεται λόγω των αυξανόμενων δυσκολιών για τις ομάδες της Euroleague να δώσουν αγώνες με ομάδες από τη χώρα αυτή, οι οποίες περιλαμβάνουν περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια και απαγορεύσεις ή άλλους περιορισμούς στην έκδοση βίζας σε κατοίκους της Ρωσίας. Η απόφαση αυτή έλαβε επίσης υπόψη παρόμοιες αποφάσεις που ελήφθησαν από άλλους διεθνείς οργανισμούς ομαδικών αθλημάτων, όπως η ΔΟΕ, η UEFA, η FIBA, η EHF (χάντμπολ), η EHF (χόκεϊ) και η FIVB, μεταξύ άλλων, καθώς και δηλώσεις 37 Ευρωπαίων υπουργών αθλητισμού, οι οποίοι υποστήριξαν ότι οι ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν πρέπει να αγωνίζονται στα εδάφη τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε wild card στην Παρτιζάν και στη Βαλένθια.

Πλέον, οι Ισπανοί θα έχουν τέσσερις ομάδες στη διοργάνωση, ενώ την επόμενη σεζόν θα υπάρχει στο πρόγραμμα και το κλασικό ντέρμπι της Σερβίας, ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν.