Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στα αιτήματα αποφυλάκισης είπε η εισαγγελέας - Θα συνεχιστεί στις 6 Ιουλίου

 Δίκη Χρυσής Αυγής: «Όχι» στα αιτήματα αποφυλάκισης είπε η εισαγγελέας - Θα συνεχιστεί στις 6 Ιουλίου 

Στις 6 Ιουλίου θα συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

H εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε να μη γίνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους, τα οποία είχε υποβάλλει μερίδα των κατηγορουμένων, μεταξύ αυτών και ο ευρωβουλευτής Γιάννος Λαγός.

Aίτημα αναστολής στην εκτέλεση των ποινών που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, εκτός από τον Γ. Λαγό υπέβαλλε και οι κατηγορούμενοι: Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Αν. Πανταζής και Γ. Σταμπέλος. Υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αρθεί η κράτησή τους γιατί διότι οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν ανεπανόρθωτης βλάβη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επόμενη συνεδρίασή του το δικαστήριο θα αποφανθεί και για άλλα ζητήματα, όπως ο αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρων για κατηγορούμενους, η νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής καθώς και το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

«Είχε κοβιντ, το αντιμετώπισαν αργά μετά από 9 ημέρες, νοσηλεύθηκε σε ΜΕΘ και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης» ανέφερε ο δικηγόρος του Δημητρης Παπαδέλλης συμπληρώνοντας πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και απώλεια συνείδησης με ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, όπως ανάφερε και ιατρικό έγγραφο που δόθηκε στο δικαστήριο. «Είναι μια δίκη αυτή της έντασης και ο άνθρωπος δεν έχει δει καν την απόφαση. Δεν την έχει διαβάσει!» συμπλήρωσε.

Συνολικά εννέα κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι επτά κρατούμενοι, βρίσκονται στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η πρόεδρος του οποίου σε λίγη ώρα θα κηρύξει την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα από την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ήταν οι κρατούμενοι Χρήστος Παππάς και ο Ιωάννης Λαγός που ζήτησαν να μεταχθούν στο δικαστήριο και οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αντώνης Γρέγος που είναι ελεύθεροι με αναστολή. Μαζί τους στο εδώλιο είναι άλλοι πέντε κρατούμενοι.

Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν ζήτησαν να μεταχθούν από τις φυλακές στο δικαστήριο αν και κρατούμενοι είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.