Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Μαλούχος

malouxos-main  

Πένθος στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Μαλούχος σε ηλικία 86 ετών. Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού έκανε η κόρη του με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Βασίλη Μαλούχου στο facebook.

Μάς χάρισε πολλές στιγμές γέλιου από τη σκηνή, τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, ωστόσο η ζωή του φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο καθώς του στέρησε, βίαια και πρόωρα, τους δύο αγαπημένους του γιους. Με αυτόν τον αβάσταχτο πόνο ζούσε την τελευταία δεκαετία ο Βασίλης Μαλούχος, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 88 χρόνων, έχοντας διανύσει μια μακρά αλλά δύσκολη διαδρομή.



Τη δυσσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η κόρη του  Ζωή Μαλούχου με μία σπαρακτική ανάρτηση: «Αντίο γλυκέ μου πατερούλη… Εις το επανιδείν αν και θα τα λέμε, πλέον μέσα από τις φωτογραφίες σου, κάθε μέρα και θα γελάμε και θα σχολιάζουμε όπως κάναμε τόσα χρόνια… Πήγαινε να ξεκουραστείς τώρα και να συναντήσεις επιτέλους και τα αδέρφια μου που σε περιμένουν και αυτά τόσα χρόνια εκεί ψηλά στον ουρανό… Μην ανησυχείς για μένα… Θα κάνω όσα πράγματα λέγαμε να κάνω και λόγω του κόβιντ, δεν πρόλαβα να κάνω… Εις το επανιδείν λοιπόν μέχρι να έρθω και εγώ, να ζήσουμε κατά κάποιο τρόπο σαν οικογένεια πάλι, εκεί ψηλά στον ουρανό… Θα σε ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!», έγραψε στην επίσημη σελίδα του Facebook, 

Γεννημένος στη Δημητσάνα Γορτυνίας, ήταν το τέταρτο κατά σειρά παιδί της οικογένειάς του και είχε τρεις αδελφούς – μεταξύ των οποίων και ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος - και μία αδελφή. Τον πατέρα του, δικηγόρο στο επάγγελμα, τον σκότωσαν το 1944 οι αντάρτες, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του μικρότερου αδελφού του. Η μητέρα του, μόνη πια, κατέβηκε με τα παιδιά της στην Αθήνα όπου ζούσε η αδελφή της. Ο αγώνας για την επιβίωση ήταν σκληρός και ο μικρός Βασίλης, μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, αναγκάστηκαν να βγουν στο μεροκάματο πουλώντας τσιγάρα.

Τα βήματά του ωστόσο τον οδήγησαν στην τέχνη της υποκριτικής την οποία σπούδασε στη δραματική σχολή του Δημήτρη Ροντήρη ενώ φοίτησε και στο Ωδείο Αθηνών. Την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος την πήρε από την επιτροπή εξαιρετικών ταλέντων.

Ο Βασίλης Μαλούχος έπαιξε σε δεκάδες δημοφιλείς ελληνικές ταινίες μεταξύ των οποίων και οι «Η Λίζα και η Άλλη», «Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου», «Η ταξιτζού», «Ο τρελοπενηντάρης», «Εγώ Ρεζίλεψα τον Χίτλερ» κ.α. και συνεργάστηκε με γνωστούς πρωταγωνιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Γιάννης Γκιωνάκης, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου κ.α.

Παράλληλα είχε δουλέψει και στο θέατρο παίζοντας στο πλευρό σημαντικών ηθοποιών όπως ο Δημήτρης Χορν, η Έλλη Λαμπέτη, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Βασίλης Αυλωνίτης κ.α. ενώ είχε συμμετάσχει και σε αρκετές βιντεοταινίες που προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

Η απώλεια των δυο γιων του
Ο Βασίλης έκανε δύο γάμους στη ζωή του. Από τον πρώτο απέκτησε μία κόρη και από τον δεύτερο δύο γιους. Το πρώτο σκληρό χτύπημα της μοίρας ήρθε το 2000 όταν ο γιος του Μάριος έφυγε από το ζωή εξαιτίας της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά, έναν εθισμό από τον οποίο ο πατέρας του πάλευε να τον απομακρύνει. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε…!
Εννέα χρόνια αργότερα, η μοίρα θα τον χτυπήσει αλύπητα, για δεύτερη φορά. Ο δεύτερος γιος του, ο Αλέξανδρος έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό δυστύχημα. Ένα βράδυ που επέστρεφε από διασκέδαση το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από ένα ταξί, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας. Τα τραύματά του ήταν βαριά, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και η οικογένειά του βυθίστηκε ξανά στο πένθος,

 «Δεν ξέρω πώς ζω. Καμιά φορά αναρωτιέμαι: «Γιατί όλα αυτά σε εμένα;» είχε δηλώσει ο ίδιος για την τραγωδία που βίωνε. Μια εύλογη ανθρώπινη ερώτηση στην οποία όμως κανείς δεν μπορούσε να δώσει απάντηση.

Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε επιβαρυνθεί καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον είχε καταβάλει. Είχε πλέον κουραστεί να παλεύει...