Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Πόθεν έσχες: Δείτε τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

 Κατατέθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών - Τι εισοδήματα δήλωσαν Μητσοτάκης και Τσίπρας 

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έδωσε στη δημοσιότητα τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των 300 μελών της Βουλής, καθώς και άλλων πολιτικών προσώπων σε θέσεις ευθύνης (ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι).

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2021 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2020, συνολικά ανέρχονται σε 1.068.

 Να σημειωθεί πως στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής υπόχρεοι κατάθεσης είναι και οι δικαστικοί λειτουργοί αλλά οι περιουσιακές δηλώσεις αυτών των προσώπων δεν δημοσιοποιούνται.

Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη 

Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Το πόθεν έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη

Το πόθεν έσχες του του Δημήτρη Κουτσούμπα

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου

Το πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη

Οι δηλώσεις, το μεσημέρι θα αναρτηθούν και στο site της Βουλής. Οι δηλώσεις κατατέθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου και ανέλεγκτες, δηλαδή, όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων» βάση του νόμου 3213/2003.​