Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σε εκλογική ετοιμότητα ο Ανδρουλάκης- Οι φήμες, οι νέοι και τα φαβορί στα ψηφοδέλτια της Πελοποννήσου.

ανδρουλακης 

Σε προεκλογικούς ρυθµούς έχει εισέλθει το ΠΑΣΟΚ, παρότι ο Νίκος Ανδρουλάκης χρειάστηκε να απομονωθεί λόγω του ότι είχε κορωνοϊό, µε την κομματική ηγεσία και τα στελέχη να οργώνουν το Λεκανοπέδιο και την Περιφέρεια διεκδικώντας τη σηµαντική άνοδο των ποσοστών πανελλαδικά στις προσεχείς εκλογές. Στη Χαριλάου Τρικούπη σχεδιάζουν τα επόµενα βήµατα ακολουθώντας το σενάριο περί πρόωρης κάλπης στις αρχές Σεπτεµβρίου. Γι’ αυτό και επισπεύδουν τη διαδικασία επιλογής των κατάλληλων υποψηφίων, ανδρών και γυναικών, νέων και έµπειρων στελεχών για κάθε εκλογική περιφέρεια.



Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως ο γραµµατέας Ανδρέας Σπυρόπουλος και τα µέλη της αρµόδιας Επιτροπής υπό τον Βαγγέλη Αργύρη έχουν ήδη γνώση των αιτηµάτων µε τις αυτοπροτάσεις, ενώ έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει στελέχη που πιστεύουν ότι µε την κάθοδό τους θα κάνουν τη διαφορά στο σκηνικό των υποψηφίων και των άλλων κοµµάτων. Ρόλο και λόγο στο σκανάρισµα των υποψηφιοτήτων θα έχουν οι νεοεκλεγείσες οργανώσεις σε κάθε νοµό και δήµο.

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, προς τα στελέχη του κόμματος, ήταν ξεκάθαρο στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ: «Δεν θα κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι. Θα δώσουμε αγώνα για να είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο… Όποτε και αν γίνουν εκλογές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, με τα ψηφοδέλτια να ετοιμάζονται πυρετωδώς από την αρμόδια Επιτροπή, με τον επικεφαλής της, Ευάγγελο Αργύρη να εργάζεται εντατικά με τους συνεργάτες του για την συγκρότησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων είχε καλέσει τους προηγούμενους μήνες πολίτες, φίλους και μέλη του «Κινήματος μας να εκδηλώσει ενδιαφέρον υποβάλλοντας αίτηση υποψηφιότητας και ένα σύντομο βιογραφικό στο email της Επιτροπής Ψηφοδελτίων: eargirispsifodeltia@gmail.com». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια ήταν αυξημένο, γεγονός που ικανοποιεί την Χαριλάου Τρικούπη αλλά και προσωπικά το Νίκο Ανδρουλάκη που είχε θέσει ως στόχο να υπάρχει σε αυτά ουσιαστική ανανέωση, τόσο σε επίπεδο ηλικίας όσο και προσώπων γενικότερα.

Ο ίδιος ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει τη συµµετοχή στη µάχη πολλών νέων στελεχών, δεξαµενή των οποίων χαρακτηρίζεται η νέα Κεντρική Επιτροπή.

Ο νέος αρχηγός που έχει δικαίωµα καθόδου σε τρεις περιοχές εκτιµάται ότι θα επιλέξει µία εκλογική περιφέρεια της Αττικής (ίσως τη Νότια Αθήνα, αλλά δεν είναι σίγουρο), το Ηράκλειο Κρήτης και µια περιοχή στην Περιφέρεια, όπως η Αιτωλοακαρνανία. Ο κ. Σπυρόπουλος, αν δεν είναι στο Επικρατείας, θα κατέβει στη µάχη του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι υποψήφιοι της Πελοποννήσου

Στην Κορινθία θα είναι υποψήφιοι η πρώην βουλευτής Κατερίνα Γκέκη -Φαρμάκη και ο Βαγγέλης Ανδριανάκος. Ακούγονται επίσης οι υποψηφιότητες του ανδρουλακικού στελέχους της Κ.Ε., οικονοµολόγου Σπύρου Φράγκου, του οικονοµολόγου Ανδρέα Λούτα και του Δημήτρη Αγγελόπουλου.

Στην Αργολίδα εκτός από τον νυν βουλευτή και γιατρό στην περιοχή, Ανδρέα Πουλά, υποψήφιος θα είναι ο οικονοµολόγος Παναγιώτης Ψυχογιός, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και µέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Τάσος Χειβιδόπουλος.

Στην Αρκαδία εκ νέου υποψήφιος και αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Υποψήφιοι θα είναι πιθανότατα ο Κωνσταντίνος Κόκκορης, ο οικονοµολόγος Απόστολος Σπυρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Στην Αχαΐα, την εκλογή του φαίνεται πως διασφαλίζει (εκλέγεται χωρίς σταυρό) ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ υποψηφιότητα θα θέσουν και ο δικηγόρος, υπεύθυνος του Τοµέα Θεσµών και ∆ιαφάνειας Μαρίνος Σκανδάμης, αλλά και η γιατρός  Κατερίνα Σολωμού. Πιθανές θεωρούνται επίσης οι υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή και περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, του ανδρουλακικού Νίκου Μοίραλη, του επικεφαλής της δηµοτικής παράταξης στην Πάτρα Γρηγόρη Αλεξόπουλου, του πρώην βουλευτή Δημήτρη Κατσικόπουλου , της Ολυμπίας Λόη και της Παρασκευής Λοκοπούλου.

Στην Ηλεία η άνοδος των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά είναι µεγαλύτερη στην περιοχή, όπου είναι ισχυρός ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Οµάδας Μιχάλης Κατρίνης. Στην Ηλεία, όπου αυτή τη φορά µπορεί να εκλέξει δύο βουλευτές, μεταξύ των υποψηφίων θα είναι η περιφερειακή σύµβουλος Εύη Βεργοπούλου, η γενική γραµµατέας ∆ήµου Ηλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη, που αναδείχθηκε πρώτη στη ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  αλλά και το στέλεχος της περιοχής από την Παλαιστίνη, δικηγόρου Μισέλ Αμπουχάντμπα. Επίσης μπορεί να κατέβει υποψήφιος και  ο Απόστολος Πόντας  Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Κουτσούκος, δηλώνοντας ότι είναι ώρα να μπει στην πρώτη γραμμή η νέα γενιά.   

Τέλος, στη Λακωνία για την ώρα είναι γνωστή η υποψηφιότητα της Νάγιας Γρηγοράκου µέλος πια στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, που  αποφάσισε µετά την αποχώρηση από τη µάχη του πατέρα της, Λεωνίδα, να διεκδικήσει την έδρα. ενώ στην Μεσσηνία θα είναι υποψήφιοι ο Παναγιώτης Αλευράς, ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Γιάννης Πάζιος, ο Γιάννης Διονυσόπουλος και ο Γιώργος Κατσούλης.