Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη οι κορυφαίοι της χρονιάς

 Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο και Σάκκαρη οι κορυφαίοι της χρονιάς 

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανακοίνωσε τα βραβεία στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021», με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη Μαρία Σάκκαρη, το Θοδωρή Βλάχο και την Εθνική Ομάδα πόλο των ανδρών να είναι οι μεγάλοι νικητές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Οι δύο αθλητές είχαν κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο, μόνο που λόγω κορωνοϊού η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

Η Εθνική ομάδα πόλο επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ και της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής της Εθνικής Θοδωρής Βλάχος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής για το 2021. Ο έμπειρος προπονητής απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο, επειδή οδήγησε την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.  Ο τεχνικός του Ολυμπιακού επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του Χάρη Παυλίδη και του Γιώργου Πομάσκι. «Ο ρόλος του προπονητή είναι πολύπλευρος, αλλά δεν είμαι μόνος. Ευχαριστώ την ΚΟΕ που μου εμπιστεύτηκε να οδηγήσω την ομάδα σε 2 ολυμπιάδες και τη νέα διοίκηση που με εμπιστεύτηκε ως το Παρίσι. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, αλλά και τους αθλητές κυρίως. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν. Και αν ψήφισαν Πομάσκι έπραξαν σωστά. Είναι ένας δάσκαλος του ελληνικού αθλητισμού. Γνωριστήκαμε στο Τόκιο και γίναμε φίλοι, αλλά είναι ένας δάσκαλος με μεγάλη διαδρομή και δικαιούνταν να είναι εδώ μαζί μου».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ ήταν και πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, αναδείχθηκε καλύτερος αθλητής για το 2021. Ο “Greek Freak” επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του Στέφανου Ντούσκου και του Μίλτου Τεντόγλου. «Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε ο Greek Freak.

Η Μαρία Σάκκαρη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια. Η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε μέσα στο 2021 στους ημιτελικούς σε δύο τουρνουά γκραν σλαμ (Ρολάν Γκαρός και US Open), ενώ «σκαρφάλωσε» στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 26χρονη αθλήτρια επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία της Άννας Ντουντουνάκη και της Κατερίνας Στεφανίδη. «Θα προσπαθήσω να μην συγκινηθώ. Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, μια δύσκολη περίοδος για την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να κλείνει η χρονιά με αυτόν τον τρόπο. Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω την Ελλάδα μαζί μου στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά τους».

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο Νάσος Γκαβέλας με οδηγό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη. Κορυφαία Αθλήτρια με Αναπηρία αναδείχθηκε η Δωροθέα Ποιμενίδου ενώ κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία αναδείχθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου 5Χ5.

Στο τέλος της εκδήλωσης επικράτησε συγκίνηση για τον αφιέρωμα στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες και ήταν λάτρης του αθλητισμού.