Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός με +3 θα πάει στο ΟΑΚΑ για τη «μάχη» με την ΑΕΚ - Ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λεοφώρο. ( Αποτελέσματα , βαθμολογία την 9η αγωνιστική)

 Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0: Με +3 θα πάει στο ΟΑΚΑ για τη «μάχη» με την ΑΕΚ 

Άφησε πίσω του την ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον Ιωνικό και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος με +3 από τηνΑΕΚ.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε στο 17' ο Μασούρας και η ομάδα του Πειραιά έχει πάρει πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ τη νίκη. Οι πρωταθλητές έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Ροντρίγκες (έγινε αναγκαστική αλλαγή), τον Αγκιμπού και τον Μασούρα πήραν σχετικά εύκολα τη νίκη, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει και περισσότερα γκολ. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε

τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με αυτήν που παρέταξε κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ξεκίνησε με τον Σισέ αντί του Μπα, τον Κούντε αντί του Μαντί Καμαρά, τον Ροντρίγκες αντί του Ονιεκούρου και τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με 4-23-1 με τον Ντάλσιο και τον Ρομαό να είναι οι χαφ, τον Άοσμαν οιο μπροστά τους, τον Ματσούκα και τον Καπράλ στα άκρα και τον Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης. Οι νεοφώτιστοι έδειξε στην αρχή ότι δεν είχαν σκοπό να φοβηθούν το παιχνίδι και μπήκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης" με σκοπό να κοιτάξουν στα μάτι τον Ολυμπιακό. Στο 3' έχασε την ευκαιρία ο Μασούρας και στο 5' απάντησε ο Ιωνικός με τον Ματσούκα να τροφοδοτεί τον Τουράμ, αλλά ο Βατσλίκ κράτησε το μηδέν.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Κέρδισε τη μάχη της μεσαίας γραμμής, κυκλοφορούσε τη μπάλα και έψαχνε τρόπους για ν ανοίξει την άμυνα του Ιωνικού. Το έκανε αυτό στο 17' με τον Αγκιμπού να βλέπει την κίνηση του Γκάρι στην πλάτη της άμυνας, να γυρίζει ωραία στον Μασούρα και εκείνος να σκοράρει για το 1-0. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης με κορυφαίους τον Αγκιμπού και τον Γκάρι. Ειδικά ο δεύτερος έδωσε μεγάλη ταχύτητα στην ομάδα του και δημιούργησε ένα τρομερό δίδυμο στη δεξιά πλευρά με τον Λαλά.

Ο Ιωνικός ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και περίμενε ένα λάθος για να παίξει στην κόντρα, αλλά τα μετόπισθεν των Πειραιωτών δεν τον αισθάνθηκαν. Από ένα σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Ολυμπιακός χάρη στις κινήσεις και την ταχύτητα του Γκάρι δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Ιωνικού. Στο 41' έχασε λόγω τραυματισμού τον Κούντε και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Αβραάμ πήρε τη θέση του Σωκράτη. Η ομάδα του Πειραιά στο 49' έχασε ευκαιρία με τον Γκάρι να κάνει το 2-0 και μπήκε στο γήπεδο αρκετά δυνατά για να καθαρίσει τη νίκη. Στο 62' ο Μαρτίνς έχασε με τραυματισμό και τον Γκάρι και εκεί ο Ιωνικός ανέβασε την απόδοση του. Η ομάδα της Νεάπολης πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε δύο περιπτώσεις που εμφανίστηκε στην περιοχή του Βατσλίκ.

Στο 72' ο Μαρτίνς έβαλε στο γήπεδο τον Ελ Αραμπί και τον Ανδρούτσο και ο Ολυμπιακός ανέβασε πάλι την ένταση του και την πίεση του προς την άμυνα του Ιωνικού. Πίεσε ασφυκτιά τους "κυανόλευκους" και είχε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο γκολ. Η ομάδα του Πειραιά, μάλιστα έπαιζε από εκείνο το σημείο και μετά με τον Ανδρούτσο σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν στροφές και πίεσαν τον Ιωνικό, αλλά και ο Σπανός από την πλευρά του δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Έριξε στη "μάχη" επιθετικούς για να διεκδικήσει τον βαθμό όσο έμενε το ρευστό 1-0. Οι "ερυθρόλευκοι" ωστόσο δεν απειλήθηκαν σοβαρά από τους φιλοξενούμενους και πήραν τη νίκη που ήθελαν και έφυγαν τρεις βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ, η οποία είναι η επόμενη αντίπαλος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος (46' Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Κούντε (41' Μαντί Καμαρά) - Μασούρας (72' Ανδρούτσος), Αγκιμπού, Ροντρίγκες (62' Ονιεκούρου)- Τικίνιο (72' Ελ Αραμπί)

Ιωνικός: Χουτεσιώτης- Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Βαφέας (90+2 Μανάλης), Βαλεριάνος - Ρομαό, Ντάλσιο - Ματσούκας (76' Ντελγκάδο, 90+2 Κάνιας), Άοσμαν, Καμπράλ (76' Λένις) - Τουράμ.

 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3: Πέρασε από τη Λεωφόρο με Κούρτιτς

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με 3-1, μέσα στη Λεωφόρο και να παραμείνει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας την επαφή με τους πρωτοπόρους.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια πάλεψε για να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού και κυρίως το γεγονός ότι ξανά κανείς παίκτης του «τριφυλλιού» δεν έκανε φάουλ σε αντεπίθεση με αποτέλεσμα ο Ζίβκοβιτς να πασάρει στον Άκπομ κι εκείνος στο 13’ να κάνει το 0-1.

Από το σημείο εκείνο κι έπειτα οι Θεσσαλονικείς έμειναν πίσω από το κέντρο και «χτυπούσαν» με αντεπιθέσεις, την ώρα που οι γηπεδούχοι αντιδρούσαν αναιμικά κυρίως με τον Χουάνκαρ, που ωστόσο δεν είχε στηρίγματα.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές μετά την είσοδο των Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη βελτίωσε την εικόνα του και ισοφάρισε.

Ζήτησε περισσότερα από το ματς, έχασε ευκαιρίες, αλλά στη συνέχεια η φάση του 80’, όπου ο Βιγιαφάνιες έβαλε το πόδι του ανάμεσα σε εκείνα του Μιχαηλίδη και έκανε πέναλτι. Ο Κούρτιτς ευστόχησε και οι Θεσσαλονικείς ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα φτάνοντας στην επικράτηση με το ωραίο απευθείας φάουλ του Σλοβένου, που διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι - Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ- Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος ( 58’ Μαουρίσιο )- Παλάσιος, Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (77’ Μακέντα) – Ιωαννίδης (66’ Βιγιάφάνιες).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ λ.τ. Ροντρίγκο) – Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί) – Άκπομ (86’ Σβιντέρσκι)

Tα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής


ΟΦΗ – Ατρόμητος Αθηνών 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-1
Βόλος – Άρης 1-2
Ολυμπιακός – Ιωνικός 1- 0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-3

H βαθμολογία 

( Σε 9 αγώνες)

1

Ολυμπιακός


 15 - 5

23

2

ΑΕΚ


 20 - 10

20

3

ΠΑΟΚ


 20 - 11

19

4

Βόλος ΝΠΣ


18 - 18

14

5

ΠΑΣ Γιάννινα


 9 - 6

13

6

ΟΦΗ


 9 - 8

12

7

Άρης


 13 - 6

11

8

Παναθηναϊκός


 15 -9

11

9

Αστέρας Τριπ.


 5 - 8

9

10

ΠΑΣ Λαμία


 9 - 11

9

11

Ιωνικός


 6 - 11

9

12

Απόλλων Σμ.


 6 - 18

6

13

Παναιτωλικός


 9 - 20

5

14

Ατρόμητος  


 5 - 18

3