Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-2: Η Ελαφρά Ταξιαρχία «φρέναρε», από... αέρος, την «Ένωση» - Επιστροφή στις νίκες για ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα

 Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ 2-2: Η Ελαφρά Ταξιαρχία «φρέναρε», από... αέρος, την «Ένωση» (highlights)!

 Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής άνοιξε το Σάββατο (6/11) με την ΑΕΚ να χάνει την ευκαιρία να προσπεράσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία της Superleague, τον Ατρόμητο να παραμένει ουραγός, ενώ ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα «φιγουράρουν» στην εξάδα.

Η ΑΕΚ «κόλλησε» στην ισοπαλία 2 - 2  με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, χάνοντας ωστόσο την ευκαιρία να τον προσπεράσει και κινδυνεύοντας να βρεθεί στο -3. 


Μετά από τρεις σερί νίκες επί των ημερών Γιαννίκη (και τέσσερις συνολικά) η ΑΕΚ ...φρέναρε στο «Γ. Καμάρας» για την 9η αγωνιστική της Super League κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα Σμύρνης με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 σε ένα χορταστικό ματς που κρίθηκε στον... αέρα.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα (που προερχόταν από το 4-1 στην Τούμπα και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Κηφισιά) ,παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία (13'), όχι μόνο κατάφερε να πάει στο ημίχρονο έχοντας ισοφαρίσει με μια ακόμη κεφαλιά του Ιωάννιδη, αλλά στην επανάληψη πήρε το προβάδισμα με τον Παμλίδη (62') να παίρνει το «ριμπάουντ», με το κεφάλι, σε μια φάση διαρκείας που ο ίδιος ξεκίνησε, φέρνοντας το ματς... τούμπα. Η ΑΕΚ, που πριν το 2-1 είχε δοκάρι με τον Σιμόες (56' σε...κεφαλιά!) αντέδρασε διαμορφώνοντας στο 80' - με μια ακόμη κεφαλιά (του Αραούχο, αυτή τη φορά)! - το τελικό 2-2. Έτσι οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να περάσουν μόνοι πρώτοι και να περιμένουν το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού τον οποίο έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για ακυρωθέν γκολ του Ιωαννίδη στο 16' σε μια φάση που δόθηκε επιθετικό φάουλ του Φατιόν στον Στάνκοβιτς... 

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης - Μπαξεβανιδης, Ντομίνγκες (λ.τρ. 32’ Ντεντάκης), Άλβες, Τουτουαρίμα - Φατιον, Κάστρο - Τσιλουλης, Μαρτίνες (81’ Ματέι), Παμλιδης (89’ Παπαγεωργίου) – Ιωαννίδης (89’ Λα Πάρα)

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα (84’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (72’ Χατζισφαφί) – Σιμόες (84’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (66’ Ανσαριφάρντ) – Μάνταλος, Γκαρσία (72’ Άμραμπατ), Τσούμπερ - Αραούχο.

Επιστροφή στις νίκες για ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, κόντρα σε Ατρόμητο και Παναιτωλικό αντίστοιχα στα άλλα δύο ματς της ημέρας. Στην εξάδα που οδηγεί στα Play Offs Κρητικοί και Ηπειρώτες, τελευταίοι οι Περιστεριώτες και προτελευταίοι οι Αγρινιώτες.

Επιστροφή στις νίκες μετά από καιρό για τον ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο (3-0), απέναντι στον Παναιτωλικό που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να γίνει ανταγωνιστικός. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Περέα (κερδισμένο πέναλτι και γκολ) και με μεγάλη διάθεση από όλους, «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο μέρος με προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ στην επανάληψη χρειάστηκαν τη βοήθεια του Λοντίγκιν για να μην αφήσουν τους Αγρινιώτες να ξαναμπούν στη διεκδίκηση. Για να σφραγίσουν τη νίκη με τρίτο γκολ από τον επίσης εξαιρετικό Κάργα και να χάσουν κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ο ΠΑΣ για πρώτη φορά σκόραρε φέτος πάνω από μία φορά και ήταν κάτι που ικανοποίησε απολύτως τον προπονητή του, με την ομάδα του να ανεβαίνει σημαντικά και στη βαθμολογία

Στο γνωστό 4-4-2 ο Ηρακλής Μεταξάς, με την επιστροφή των Περέα, Γκαρντάβσκι στην ενδεκάδα και με απόντα τον Μπρένερ, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τριάδα στην άμυνα (Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους) και με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και άκρα πίσω από τον προωθημένο Βέργο. Με πολλές απουσίες ξανά για τους φιλοξενούμενους (Μπαρμπόσα, Βαρόνε, Βργκότς, Ντίας, Λιάβας), όπως είναι μαθημένοι το τελευταίο διάστημα, αλλά με επιστροφή Χουχούμη.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλύτερα και είχε φάσεις με τον Σάλιακα στο 10', τον Περέα στο 11' και τον Γκαρντάβσκι στο 14'. Με τον Αναστασίου να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τους παίκτες του που δεν μπορούσαν να απειλήσουν την άμυνα των γηπεδούχων. Αν και με το πέρασμα του χρόνου τουλάχιστον έδειχναν να ισορροπούν το ρυθμό.

Στο 30' ο Μαλής είχε την μπάλα στην περιοχή της ομάδας του υπό την πίεση του Περέα, τον οποίο βρήκε με τον αγκώνα όταν προσπάθησε να ελευθερωθεί. Ο Ευαγγέλου από το VAR ειδοποίησε τον Τζήλο που είδε τη φάση και σφύριξε το πέναλτι. Πάρα πολύ αυστηρή απόφαση, αλλά δίνεται με το γράμμα του κανονισμού. Έξοχη εκτέλεση του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο 32' και 1-0.

Ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε τον αποσυντονισμό του Παναιτωλικού και πολύ γρήγορα έφτασε στο δεύτερο γκολ. Ωραίο γύρισμα του Μιλιντσεάνου στη μικρή περιοχή και υπό πίεση ο Χουάν Περέα έκανε επαφή με το αριστερό και το 2-0 ήταν γεγονός. Αποτέλεσμα που δεν άλλαξε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Νίκος Καρέλης πέρασε στο ματς με την έναρξη της επανάληψης, καθώς ο Αναστασίου δεν μπορούσε παρά να ρισκάρει και να παίξει με δύο επιθετικούς. Με 3-5-2 πλέον για τον Αναστασίου. Ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 48' με τον Περέα που έφυγε σαν σφαίρα στα πλάγια από το βολέ του Λοντίγκιν, αλλά όταν έφτασε κοντά στον Μελίσσα νικήθηκε από τον Μελίσσα. Και γενικά οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο εύκολα μπροστά, με σουτ των Σάλιακα και Σνάιντερ να κοντράρονται. Στο 57' ο Βέργος έκανε γυριστή κεφαλιά μετά από κόρνερ, αλλά ο Λοντίγκιν έκανε έξοχη απόκρουση και στη συνέχεια ο ΠΑΣ έφτασε στο τρίτο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρντάβσκι, ο Γιάννης Κάργας με ωραίο άλμα και κεφαλιά νίκησε τον Μελίσσα για το 3-0 στο 58'. Ήταν ένα κρίσιμο δίλεπτο για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο 67' ο Μιλιντσεάνου βρέθηκε σε θέση βολής από σούπερ προσπάθεια του Κάργα, όμως το σουτ του Μολδαβού εξουδετέρωσε ο Μελίσσας. Με τον ΠΑΣ να συνεχίζει να είναι πολύ καλύτερος και απειλητικός, ενώ ο Παναιτωλικός έδειχνε να έχει συμβιβαστεί. Ο Μελίσσας απέκρουσε ξανά το σουτ του Μιλιντσεάνου στο 76', σε φάση που πάλι η άμυνα του Παναιτωλικού ήταν άδεια στην αντεπίθεση των Ηπειρωτών. Ενώ στο 82' πάλι ο Μιλιντσεάνου δεν σκόραρε με κεφαλιά από τη σέντρα του Μορέιρα. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε στο τέλος να φτάσει έστω σε ένα γκολ, αλλά ήταν άτυχος καθώς είχε δύο δοκάρια (85' Καρέλης, 88' Βέργος), με τον Λοντίγκιν να κάνει κι άλλη σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Καρέλη.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας (68' Τριάδης), Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καραχάλιος (85' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (68' Μορέιρα), Γκαρντάβσκι (62' Οικονομόπουλος), Μιλιντσεάνου (84' Μίνα), Περέα.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Μπακαδήμας, Κορνέλιους, Μαλής, Λούι (46' Καρέλης), Χουχούμης (52' Στ. Μπελεβώνης), Αποστολάκης, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Φλόρες, Βέργος.

 Αφηνιασμένος μπήκε στο γήπεδο ο ΟΦΗ και κάνοντας ένα δυνατό ξεκίνημα στο ματς με τον Ατρόμητο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (7', 10' Ντουρμισάι) και να κάνει πολύ εύκολη τη ζωή του για τη συνέχεια. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια παρέμεινε αήττητη για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και διατήρησε ανέπαφη την εστία της για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος.

Αντίθετα από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου συνέχισε την προβληματική της πορεία και παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς ακόμη να έχει πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη που έκανε η άμυνα του Ατρόμητου και κατάφερε από νωρίς να πάρει προβάδισμα νίκης.

Στο 7' ο Πίριτς με τον Χατζηισαΐα δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο Ντουρμισάι που καραδοκούσε δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας. Στο 10' σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή των "κυανόλευκων" ο Ντουρισάι εκτέλεσε μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-0. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ήταν φανερά τα προβλήματα που είχε η άμυνα του Ατρόμητου και ο ΟΦΗ απειλούσε με τρίτο γκολ. Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε αλλαγές, εγκατέλειψε την τριάδα στην άμυνα και έπαιξε με τέσσερις στα μετόπισθεν προσπαθώντας να συμμαζέψει την κατάσταση. Ο Ατρόμητος δημιούργησε 1-2 καλές ευκαιρίες, αλλά επί της ουσίας ο ΟΦΗ είχε πάει το παιχνίδι στα μέτρα του. Η ομάδα του Νιόπλια είχε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλα γκολ.

ΟΦΗ: Επασί - Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης - Τοράλ (78' Ναμπί), Μεγιάδο, Γκαγέκος - Λάμπρου (85' Πασαλίδης), Ντουρμισάι, Φαν Ντούιντεν (64' Καμάου).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πίριτς - Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο - Βασιλαντωνόπουλος (46' Κλωναρίδης), Σάλομον, Χαρίσης (71' Ντένιτς), Καστεγιάνο (46' Κιβρακίδης)- Μπεντινέλι (71' Σπιριντόνοβιτς), Μουνίθ (85' Κωτσόπουλος), Κουλούρης.


Tα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 6 Νοεμβρίου
ΟΦΗ – Ατρόμητος Αθηνών 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 3-0
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-2

Κυριακή 7 Νοεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (15.00μμ)
Βόλος – Άρης (17.15μμ)
Ολυμπιακός – Ιωνικός (19.30μμ)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19.30μμ)

H βαθμολογία 

1

Ολυμπιακός


20

 14 - 5

20

2

ΑΕΚ


20

 18 - 10

20

3

ΠΑΟΚ


16

 17 - 10

16

4

Βόλος ΝΠΣ


14

17 - 16

14

5

ΠΑΣ Γιάννινα


13

 9 - 6

13

6

ΟΦΗ


12

 9 - 8

12

5

Παναθηναϊκός


11

 14 -6

11

7

Αστέρας Τριπ.


9

 5 - 7

9

9

Ιωνικός


9

 6 - 10

9

10

Άρης


8

 11 - 5

8

11

ΠΑΣ Λαμία


6

 8 - 11

6

12

Απόλλων Σμ.


6

 6 - 18

6

13

Παναιτωλικός


5

 11 - 20

5

14

Ατρόμητος  


3  

 5 - 18

3  








*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.