Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 8/11-14/11 2021

  

Βασίλισσα Δίχως Χώρα  Δευτέρα, 8/11 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Άσγκερ Χέλντεστατ. Η αληθινή ιστορία της σχέσης μεταξύ της Φροστ, μιας πολικής αρκούδας και ενός κινηματογραφιστή της άγριας φύσης, σε ένα νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο. 






Τραγουδώντας την Ιστορία

Τρίτη, 9/11 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.










Έρωτας και Τέχνη: Γκέρντα Τάρο και Ρόμπερτ Κάπα

Τετάρτη, 10/11 στις 23.30







Μια σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, ανα­δεικνύοντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 11/11 στις 23.00





Συζήτηση με τους εισηγητές των κομμάτων για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊ­ού COVID-19, με αφορμή τις ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα κίνητρα σε γιατρούς, που περι­λαμβάνονται στο νόμο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ασφαλή οδήγηση. Η συζήτηση εστιάζει επίσης στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκ­παίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδη­γών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων.












Ο Τρελός Πιερό

Παρασκευή, 12/11 στις 22:00








Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ζαν Λικ Γκο­ντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρί­να, Σάμουελ Φούλερ (1965). Ο Πιερό εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με μια παλιά ερωμένη του, προσπαθώντας μαζί να απο­φύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφό­νους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στη διάρκεια του ταξιδιού φιλοσο­φούν για τα πάντα.










Μικροκύμματα: The Physics of Sorrow – Negative Space - Daughter -  Sister

Παρασκευή, 12/11 στις 24:00





Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διεθνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελ­λάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 animation παρα­γωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λεπτών, από Ευ­ρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότη­τες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.












Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 13/11 στις 17:00





Η εκπομπή «Ημερολόγια Ιστορίας» με τον Γιώργο Γα­βαλά παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις εορταστικές εκδη­λώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος του Αρκα­δίου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καθώς και για την γιορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Α­ναφέρεται επίσης στη Νύχτα των Κρυστάλλων στη να­ζιστική Γερμανία το 1938, την ανακάλυψη από τον Μανώλη Ανδρόνικο του τάφου του μεγάλου Μακεδό­να Βασιλιά Φιλίππου του Β το 1977, τον εκφοβισμό της χούντας στους φοιτητές το 1973, που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για την εξέγερση του Πολυτεχνεί­ου, αλλά και τον χαμό του Γιάννη Ρίτσου  το 1990.  













Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 13/11 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Η Γέννηση Ενός Ηγέτη

Σάββατο, 13/11 στις 23:00








Αγγλογαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του Μπράντι Κόρ­μπετ με τους: Μπερενίς Μπεζό, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τομ Σουίτ, Λίαμ Κάνινγκχαμ (2015). Στο Παρίσι του 1918, ο μικρός Πρέσκοτ, μεγαλώνει στη σκιά της θεοσεβού­μενης μητέρας του και του αυστηρού πατέρα του, ενός διπλωμάτη που δουλεύει με την Αμερικανική Κυβέρνη­ση για την συνθήκη ειρήνης, που αργότερα θα γίνει γνωστή ως Συνθήκη των Βερσαλλιών. Απέναντι σε αυ­τό το περιβάλλον και κάτω από τον γκρίζο ουρανό της γαλλικής επαρχίας, ο Πρέσκοτ επαναστατεί, με προκλη­τικό και επιθετικό τρόπο.









Ένας για Όλους

Κυριακή, 14/11 στις 17:30







Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ιλουντέιν (Ισπανία, 2020). Ένας αναπληρωτής δάσκαλος αναλαμ­βάνει την τελευταία τάξη του δημοτικού, σε μια μικρή πόλη στην οποία δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά. Όταν του ζητείται να προετοιμάσει το έδαφος για την επανένταξη ενός μαθητή που απουσίαζε λόγω σοβαρής ασθένειας, βρίσκεται ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης: κανείς από τους συμμαθητές του δεν τον θέλει πίσω.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία