Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων για τη δολοφονία του Βρετανού Βουλευτή Σερ Ντέιβιντ Έιμες

 https://www.parapolitikaargolida.gr/wp-content/uploads/2021/10/nteibint-eimes-bouleutis-847x500.jpg

Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα συλλυπητήριά του για τον βίαιο θάνατο του Σερ Ντέιβιντ Έιμες, Βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, εξέφρασε, μέσω της διπλωματικής οδού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας, απευθυνόμενος στον ομόλογό του, Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, αναφέρει:

«Εκ μέρους των μελών της Βουλής των Ελλήνων και εμού του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου για την στυγερή δολοφονία του Σερ Ντέιβιντ Έιμες, Βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Σερ Ντέιβιντ υπήρξε μια επιφανής προσωπικότητα με πολυσχιδή, τόσο πολιτική όσο και κοινωνική, δράση. Μέλος του Κοινοβουλίου από το 1983, Βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος επί σειρά ετών, συμμετείχε ενεργά σε πολυάριθμες και σημαντικές επιτροπές της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σε ολόκληρη την σταδιοδρομία του και ως το τέλος της ζωής του στήριξε σημαντικές νομοθετικές πράξεις και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η Βουλή των Ελλήνων καταδικάζει με αποτροπιασμό κάθε τρομοκρατική ενέργεια και πράξη βίας. Επιτρέψτε μου, Κύριε Πρόεδρε, να εκφράσω ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικώς, τα βαθύτατα αισθήματα τιμής για τον εκλιπόντα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».