Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ψηφίζεται αύριο το Ν/Σ ΥΠΕΣ – Κατάθεση αυτοδιοικητικών άρθρων προανήγγειλε ο Βορίδης

 

Ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου η κοινοβουλευτική διαδικασία για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

( Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για Ν/Σ που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σημαντικά ζητήματα για τους Υπαλλήλους Δημόσιας Διοίκησης ή/και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ενδεικτικά ότι:

- καταργούνται μερικά “παραθυράκια” της Κινητικότητας και δίνεται δυνατότητα μετατάξεων – express  σε όσους τα χρησιμοποίησαν,

- μπαίνει μαχαίρι 10% στις προσλήψεις συμβασιούχων   για το 2022, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο αρ.25,

- θα παίρνουν επαίνους όχι μόνο οι μόνιμοι αλλά και οι συμβασιούχοι ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ  ,

- τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για τους Μουσικούς των ΟΤΑ  .)

 

Στην 3η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής πραγματοποιήθηκε η επί της αρχής ψήφιση του Νομοσχεδίου, με το εξής αποτέλεσμα:

- Νέα Δημοκρατία: ΝΑΙ

- ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ

- Κίνημα Αλλαγής: επιφύλαξη για την Ολομέλεια

- ΚΚΕ: ΟΧΙ

- Ελληνική Λύση: επιφύλαξη για την Ολομέλεια

- ΜέΡΑ25: ΟΧΙ

 

Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω συνεδρίαση, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ενημέρωσε ότι θα καταθέσουν μια Τροπολογία, « η οποία θα έχει 6 ή 7 άρθρα. Τα 4 άρθρα αφορούν την Γραμματεία Ιθαγένειας, είναι τεχνικού χαρακτήρα, δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο και τα άλλα ΔΥΟ είναι ζητήματα τα οποία έχουν έναν επείγοντα χαρακτήρα και κυρίως αφορούν την Γραμματεία Εσωτερικών, είναι ζητήματα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, τα οποία κυρίως είναι διακανονιστικά. »

 airetos.gr