Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: Αντίο Κατάρ! «Αυτοκτόνησε» η Εθνική χάνοντας τη νίκη στις καθυστερήσεις

 Κόσοβο – Ελλάδα 1-1: Αντίο Κατάρ! 

Τραγική η Εθνική ομάδα, δεν μπόρεσε να κερδίσει το Κόσοβο (1-1) στην Πρίστινα και έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για να βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Δουβίκας στο 45'+1' έκανε το 1-0 αλλά ο Μουρίκι στο 92'...σκότωσε τη "γαλανόλευκη" που έκανε καθυστερήσεις για να κρατήσει αυτό το 1-0 και τελικά το...πλήρωσε

 

Η Εθνική ομάδα σε ένα...φτωχό πρώτο ημίχρονο κατάφερε ουσιαστικά στην πρώτη της καλή στιγμή να σκοράρει! Ο Μπακασέτας έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Δουβίκα και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση δίνοντας το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, όπου η Ελλάδα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα αλλά ούτε εκείνη ήταν απειλητική και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Σημασία έχει πως τη μία φορά που το έκανε σκόραρε και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με την Εθνική να μην απειλεί και να μην μπορεί να δημιουργήσει αλλά και το Κόσοβο δεν μπορούσε εκτός από κάποιες στημένες μπάλες να φτάσει στην εστία του Βλαχοδήμου. Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός που δεν είχε και πολλές επιλογές, κράτησε και στην επανάληψη την τριάδα στην άμυνα (Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης) και τους Ανδρούτσο, Τσιμίκα στα άκρα, τους Μπουχαλάκη, Σιώπη στη μεσαία γραμμή και στο τελευταίο μισάωρο πέρασε τον Μάνταλο (εκτός ο Δουβίκας) δίπλα στον Μπακασέτα και άφησε μπροστά τον Παυλίδη σε μια προσπάθειά του να κρατήσει την μπάλα η Εθνική.

Η αλήθεια είναι πως το Κόσοβο δεν ήταν απειλητικό και οι διεθνείς μας κινδύνευαν μόνο από τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Σαλάντ που πήγαιναν...καμικάζι ειδικά στις εναέριες μονομαχίες. Βέβαια και η Εθνική δεν πήγαινε για το 2-0 (δεν έδειχνε να μπορεί κιόλας) και έπαιζε με τη...φωτιά, με το Κόσοβο στο τελευταίο δεκάλεπτο να παίζει τη γαλανόλευκη στο μισό γήπεδο!

Στο 86' το σουτ του Μουρίκι πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου, ο οποίος είδε και την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση! Η Εθνική δεν...ξύπνησε, συνέχισε να αντιμετωπίζει το Κόσοβο λες και είναι η Βραζιλία, περίμενε στο μισό γήπεδο, έκανε καθυστερήσεις και στο 92' ο Μουρίκι με κεφαλιά έκανε το 1-1, σε μια φάση όπου η Ελληνική άμυνα κοιμήθηκε.

Η Εθνική ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες, μετά και το 1-1 με το Κόσοβο (τρίτη σερί ισοπαλία με το ίδιο σκορ) περιμένει να γίνουν όλα τα...θαύματα του κόσμου για να βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Και η αλήθεια είναι πως με αυτές τις εμφανίσεις δεν αξίζει να βρίσκεται στην τελική φάση του Κατάρ. 

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάντ): Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (79' Φαζλίζι), Χαντεργκιονάι, Χαλίμι (84' Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Β. Μπερίσα (79' Λασάι), Καστράτι (46’ Μπίτικι), Μουρίκι, Ράσιτσα.

Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89' Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Δουβίκας (63’ Μάνταλος), Παυλίδης (80' Φούντας).

 Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

1. Ισπανία (5 ματς) 10 (11-5)

2. Σουηδία (3 ματς) 9 (6-1)

3. Κόσοβο (4 ματς) 4 (3-7)

4. Ελλάδα (3 ματς) 3 (3-3)

5. Γεωργία (5 ματς) 1 (2-9)

Η επόμενη αγωνιστική

Ελλάδα-Σουηδία (08/09, 21:45)
Κόσοβο-Ισπανία (08/09, 21:45)