Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Κορίνθου – Επιταχύνεται το εννιαίο τηλεφωνικό κέντρο

 
 https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2020-11/kostis-hatzidakis.jpg

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Κορίνθου πραγματοποίησε  ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, γνωστοποιώντας πως ζήτησε από τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή «να σταλεί αμέσως για πειθαρχικό έλεγχο η εκτελούσα χρέη γενικής διευθύντριας Πελοποννήσου» με αφορμή τις καθυστερήσεις στην επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας.

«Μαζί με τον αρμόδιο υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Νίκο Παγώνη διαπιστώσαμε ποσό σημαντικά είναι τα ραντεβού, καθώς αποφεύγονται οι ουρές και το γνωστό χάος. Βεβαίως διαπίστωσα ξανά το γνωστό πρόβλημα με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση και τα τηλεφωνικά κέντρα. Αυτοί που καλούν σε πολλές περιπτώσεις δεν βρίσκουν άκρη. Σε αυτό όμως θα έχουμε μια καλή απάντηση τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου του Υπουργείου -επομένως και του ΕΦΚΑ- που θα λειτουργεί σε επαγγελματική βάση με δωρεάν κλήσεις και 24 ώρες το 24ωρο», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κύριος Χατζηδάκης ζήτησε να ενημερωθεί και σχετικά με την καταβολή συντάξεων και αναφερόμενος στς καθυστερήσεις δήλωσε ότι η βελτίωση θα γίνει ορατή σε όλους από το φθινόπωρο.

«Είναι προφανές σε μένα ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις, ευθύνες για αυτές τις σημαντικές καθυστερήσεις, αλλά ευθύνες και στις αρμόδιες υπηρεσίες, γιατί δεν έχουν ούτε καν εισηγηθεί την αλλαγή αυτού του γραφειοκρατικού μοντέλου και την εισαγωγή ενός πιο απλού και ενιαίου μοντέλου κάλυψης των προμηθειών και συντήρησης σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό και ζήτησα από τον διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή να σταλεί αμέσως για πειθαρχικό έλεγχο η εκτελούσα χρέη γενικής διευθύντριας  Πελοποννήσου για να καταλογιστούν αυτές οι ευθύνες”, ανέφερε ο κύριος Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Αυτές οι υπηρεσίες ήταν πάντα και εξακολουθούν να είναι βασική εστία διαμαρτυρίας για τους πολίτες. Οφείλουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με σύστημα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Για μένα ο ΕΦΚΑ είναι στοίχημα και είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη και στα δύο μέτωπα: Καθυστέρηση των συντάξεων και εξυπηρέτηση του πολίτη.».