Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Εμβολιασμός: Ποιους δήμους βάζει στο στόχαστρο η κυβέρνηση -Περιοδεία Πέτσα

  

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για λάθη στη λίστα «Πέτσα -Κικίλια» που στοχοποιούσε 82 δήμους με «χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη».  (σ.σ. λάθη που παραδέχθηκε στην πορεία και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών) μετά τις αντιδράσεις των δημάρχων που απειλούσαν ακόμη και με μηνύσεις, κάνοντας σχετικές δηλώσεις στην aftodioikisi.gr, το ΥΠΕΣ προσπαθεί να δει (τελικά) την κατάσταση… ως έχει, «κατάματα» με τα πραγματικά στοιχεία.

Ανακοινώθηκε λοιπόν, τριήμερη επίσκεψη Πέτσα σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη και Πιερία από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2021.

«Ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του ιατρικού, του εμπορικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών για την ενίσχυση της συνεργασίας και τον συντονισμό των δράσεων για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, ως ακόμη μια… παραδοχή βιασύνης.

Θυμίζουμε, ότι αφού πρώτα διέρρευσαν… επιλεκτικά στοιχεία της λίστας σε ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα», ο κ. Πέτσας, αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, δηλώνοντας:

«Κατ’ αρχάς χρειάζεται να δούμε τα νούμερα με προσοχή. Δεν θέλουμε να δείξουμε κανέναν με το δάχτυλο. Οι αριθμοί χρησιμοποιούνται σαν ένας πρώτος «μπούσουλας». Ξεκινάμε, πράγματι, από τις περιοχές στις οποίες φαίνεται ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Και για ποιον λόγο είναι χαμηλά; Ίσως γιατί ο παρονομαστής να είναι υπερεκτιμημένος. Χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της απογραφής του 2011 και τώρα βρισκόμαστε στο 2021. Για παράδειγμα, χθες που μιλούσα με τον δήμαρχο της Αργιθέας ή με τον δήμαρχο στη Λίμνη Πλαστήρα, είναι προφανές ότι εκεί στην απογραφή έχουν υπολογιστεί ετεροδημότες που δεν ζουν στην περιοχή. Είναι, δηλαδή, πολύ μικρότερος ο παρονομαστής, επομένως, το ποσοστό θα ανέβαινε. Παρ’ όλα αυτά, ξέρουμε ότι υπάρχουν γεωγραφικά χαρακτηριστικά στη χώρα μας, καθώς και ηλικιακά χαρακτηριστικά, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να πάμε πόρτα-πόρτα. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, στέλνοντας και κινητές μονάδες, αλλά και με τη συνεργασία των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, τον προέδρων των κοινοτήτων, των αντιδημάρχων, του ιατρικού και του εμπορικού συλλόγου, πολιτιστικών συλλόγων, συνδέσμων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στην εστίαση. Όλοι αυτοί θα είναι στις συναντήσεις που θα κάνουμε, αρχής γενομένης από την Ευρυτανία την επόμενη εβδομάδα».

Ακολουθεί, αναλυτικά, το πρόγραμμα της περιοδείας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα
  • Στις 13/7:

09:30   Άφιξη στο Δημαρχείο Καρπενησίου. Συνάντηση με Δήμαρχο Καρπενησίου, κ. Νίκο Σουλιώτη και τον Δήμαρχο Αγράφων, κ. Αλέξανδρο Καρδαμπίκη.

10:30   Επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια. Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Άρη Τασιό.

11:00   Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου, κ.κ. Γεώργιο.

11:30   Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

13:00   Άφιξη στο Δημαρχείο Μακρακώμης, Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μακρακώμης, κ. Γιώργο Χαντζή και τη Δήμαρχο Αμφίκλειας, κα Στιβακτή Αθ 

17:00   Άφιξη στο Δημαρχείο Κιλελέρ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχο Κιλελέρ, κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο και τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Νικόλαο Γάτσα.

  • Στις 14/7:

09:00   Άφιξη στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

10:00   Άφιξη στο Δημαρχείο Ευόσμου. Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό.

11:30   Άφιξη στο Δημαρχείο Δέλτα. Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

14:00   Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 και την δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

Την ίδια ημέρα, συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, με τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, κ. Εμμανουήλ Καρρά, καθώς και με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνο.

  • Στις 15/7:

09:30   Άφιξη στο Δημαρχείο Καλαμαριάς. Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη

10:30   Άφιξη στο Δημαρχείο Θέρμης. Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

14:00   Άφιξη στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου. Συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Βαγγέλη Γερολιόλιο.

aftodioikisi.gr