Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Καιρός: Προ των πυλών ο μίνι καύσωνας – Πού θα χτυπήσουν 39άρια

 https://i.pinimg.com/originals/61/6d/29/616d2909047f9aba79d4704abd347a74.jpg 

Αρκετά ζεστό θα είναι το επόμενο τριήμερο σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από σήμερα, Τρίτη, κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ εξασθενούν οι άνεμοι. Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Ιόνιο έως 5 και στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Την Παρασκευή θα αρχίσει να δροσίζει, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αν και από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.