Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 







ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 30/11 - 06/12 2020









Το Σύμφωνο Ναζί -Σοβιετικής Ένωσης: Το Φιάσκο της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας

Δευτέρα, 30/11 στις 23:00







Τον Αύγουστο του 1939 υπογράφτηκε στη Μόσχα το Γερ­μανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Ρίμπε­ντροπ-Μολότωφ. Το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει το πλούσιο παρασκήνιο της συμφωνίας, καθώς και την πλήρη αποτυχία Βρετανών και Γάλλων να την αποτρέψουν.









Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 1/12 στις 23:00








Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώ­τη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία.










Ηχογραφώντας τη Μουσική

Τετάρτη, 2/12 στις 23:00







Σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά την ιστορία της ηχογρα­φημένης μουσικής. Προβάλλοντας πάνω από 150 συνε­ντεύξεις, η σειρά καταγράφει τους πειραματισμούς παρα­γωγών και μουσικών, που με το έργο τους άλλαξαν το το­πίο στη μουσική του 20ου αιώνα. 










Tungsten

Τετάρτη, 2/12 στις 00:00








Eλληνική ταινία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γεωργόπουλου, με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπου­λο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια, Κόρα Καρβούνη(2011). Η πλοκή εξελίσσεται μια καλοκαιρινή μέρα στην Αθήνα. Ένας ελεγκτής εισιτηρίων έχει πολλά χρέη και προβλήματα με την οικογένειά του. Δύο έφηβοι φίλοι τρι­γυρνούν στην πόλη έχοντας κρυμμένο στην τσάντα τους ένα περίστροφο. Ένα στέλεχος εταιρείας συμπεριφέρεται βίαια στη σύντροφό του. Οι τρεις ιστορίες θα συναντη­θούν μεταξύ τους και στο τέλος ο καθένας δε θα αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.









200 Ημέρες για να Ξαναχτίσεις τον Κόσμο (1/2) Πέμπτη, 3/12 στις 22:00







Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ζαν-Χριστόφ Ρόουζ (2005). Από τη Γιάλτα μέχρι το Βερολίνο και από το Βε­ρολίνο μέχρι τη Χιροσίμα, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορική πάλη που έγινε μεταξύ των νικητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τη μορφή που θα είχε ο μεταπο­λεμικός κόσμος.










Κλιματική Αλλαγή: Τα Γεγονότα (1/2)

Παρασκευή, 4/12 στις 21:00






Ντοκιμαντέρ του BBC. Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο παρουσιάζει τα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την κλιματική αλλαγή και αναζητά πιθανές λύσεις γι' αυτήν την παγκόσμια απειλή.










Μικρές Αφροδίτες

Παρασκευή,  4/12 στις 22:00







Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Νίκου Κούνδουρου με τους: Ελένη Προκοπίου, Τάκη Εμμανουήλ, Ανέστη Βλάχο (1963). Κάπου στην Ελλάδα, το 200 π.Χ., μια ομάδα βο­σκών κατεβαίνει από τα βουνά, αναζητώντας νέους βοσκό­τοπους. Οι βοσκοί, όμως, χάνουν το δρόμο τους και συνα­ντούν κάποιες γυναίκες ψαράδων, που οι άντρες τους λεί­πουν στη θάλασσα. Αργυρή Άρκτος σκηνοθεσίας και καλύ­τερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου.









Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 5/12 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.











Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 5/12 στις 19:00







Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπι­νιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που αναδεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέ­σεώς μας με την ελληνική γλώσσα.












Φιόντορ Ντοστογιέφσκι Σάββατο, 5/12 στις 22:00




Δραματική σειρά οκτώ επεισοδίων, ρωσικής παραγωγής, που βασίζεται στην ζωή του Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.










Το Λιμάνι των Αποκλήρων

Σάββατο, 5/12 στις 23:00








Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρσέλ Καρνέ με τους: Ζαν Γκαμπέν, Μισέλ Μόργκαν, Μισέλ Σιμόν, Πιέρ Μπρασέρ (1938). Ένας λιποτάκτης και μια 17χρονη ορφα­νή κοπέλα γνωρίζονται σε ένα λιμάνι της Χάβρης και ανα­ζητούν την ευτυχία μέσα σ' ένα περιβάλλον στο οποίο επι­κρατεί η ηττοπάθεια.










Κακότυχος Τράγος

Κυριακή, 6/12 στις 17:30








Κολομβιανή νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμίρ Ολιβέ­ρος με τους: Τζιν Μπους, Κιάρα Χάουαρντ, Αμπρόσιο Χά­φινγκτον (2017). Αφού σκοτώνουν κατά λάθος έναν τράγο με το φορτηγό του πατέρα τους, δύο αταίριαστα αδέρφια ξεκινούν ένα ταξίδι συμφιλίωσης. Ο Κορν και η Ρίτα στην προσπάθειά τους να βρουν τα απαραίτητα μέσα για ν’ απο­κρύψουν το ατύχημα, μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέ­τεια 24 ωρών στο Πορτ Πάρανταϊς.









Όπερα

Κυριακή,  6/12 στις 22:00








Επιλεγμένες μεγάλες παραγωγές του Λυρικού Θεάτρου από σημαντικούς οίκους όπερας. Εισαγωγή- Παρουσίαση: 
Κωνσταντίνος Κακαβελάκης.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.