Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκαν οι Θεσσαλονικείς - Νίκη με 3-0 του ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ

 

Στην σκιά της “βαριάς” σημερινής μέρας για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, λόγω της 21ης θλιβερής επετείου για τον θάνατο των 6 φίλων της ομάδας στα Τέμπη, ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης νίκησε τον αξιόμαχο ΟΦΗ με 3-0, σκορ μεγάλων διαστάσεων αν αναλογιστεί κανείς την παρουσία και ανταγωνιστικότητα των φιλοξενουμένων ιδίως στο β' μέρος κατάφερε να κρατήσει ολόκληρο το τρίποντο στην Τούμπα νικώντας τους Κρητικούς..

Από τον... Λευκό Πύργο έπεσε ο ΠΑΟΚ και βρήκε και πορτοφόλι το βράδυ της Κυριακής απέναντι στον ΟΦΗ, καθώς το τελικό 3-0 υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην εικόνα του αγώνα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε μεν δυνατά στο ματς, είχε δοκάρι στο 4' με τον Μάτος και προηγήθηκε στο 8' με το γκολ-ποίημα του Ελ Καντουρί (ύστερα από συνεργασία με Α. Ζίβκοβιτς, Σβαμπ), ωστόσο οι Κρητικοί μετά το 35' ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Είχαν δοκάρι στο 36' με τον Ναμπί και ιδίως στο πρώτο μισάωρο του β' μέρους, ο ΟΦΗ βρέθηκε πάμπολλες φορές μια... ανάσα από την ισοφάριση, όμως κάτι η αστοχία, κάτι οι επεμβάσεις του Ζ. Ζίβκοβιτς, κράτησαν το 1-0. 

Ο ΠΑΟΚ είναι έμπειρη ομάδα και ο Σβιντέρσκι καλός φορ, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να «τιμωρήσουν» τον ΟΦΗ στο φινάλε με δύο γρήγορα γκολ του Πολωνού (89', 90'+2'), τα οποία έγραψαν και το -παραπλανητικό- 3-0...

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Μάτος (73′ Λύρατζης), Γιαννούλης, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τσόλακ (81′ Σφιντέρσκι), Πέλκας (74′ Τζόλης), Α. Ζίφκοβιτς (86′ Εσίτι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης (72′ Λυμπεράκης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (72′ Γιάννου), Στάικος (46′ Στάρτζεον), Ναμπί, Νέιρα, Μεγιάδο (85′ Σολίς) και Σαρδινέρο.