Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0: Ο Γούτας «κάρφωσε» και την ΑΕΚ

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/10/04/111387/main/Atromitosgoalaek.jpg 

Ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος είχε ισοφαρίσει τον ΟΦΗ (2-2) στο φινάλε την προηγούμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο, «κάρφωσε» απόψε (4/10) και την ΑΕΚ (1-0), χαρίζοντας στον Ατρόμητο την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Με δέκα οι ΑΕΚ λόγω αποβολής του Μάνταλου (39'). 


Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε σε καλή βραδιά τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ήταν ορεξάτος και δημιούργησε προβλήματα στα αριστερά στον Νάτσο αλλά στο τέταρτο τραυματίστηκε (οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάσηκαι αποχώρησε

Η αλλαγή του Καρέρα δεν βοήθησε αφού ο Κρίστισιτς πέρασε στη μεσαία γραμμή και ο Μάνταλος μεταφέρθηκε αριστερά κάτι που δεν λειτούργησε.

Από εκεί...χτύπησε ο Ατρόμητος με τον Ενσικουλού να έχει βοήθειες από τον Κιβρακίδη και οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα πατούσαν καλύτερα, πίεζαν υπέροχα μπροστά με τριάδα του Μανούσο, Ενσικουλού, Κωτσόπουλο και στη μεσαία γραμμή ο Χαρίσης πήγαινε πρώτος στη μπάλα, όπως και η τριάδα στην άμυνα, ενώ ήταν πολύ καλός και επιθετικά.

Σε μια στημένη μπάλα μάλιστα ο Ατρόμητος πήρε και το προβάδισμα με τον...ήρωα της Κρήτης, Δημήτρη Γούτα να σκοράρει πάλι (25') ενώ η κατάσταση έγινε πιο δύσκολη με την αποβολή του Μάνταλου στο 39'.

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος μέχρι το 60' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ενώ είχε και ευκαιρίες για να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε.

Μετά το 60' η ΑΕΚ κάπως ανέβηκε, πάτησε την αντίπαλη περιοχή ενώ στο 66' ο Καρέρα πέρασε τον Ολιβέιρα (θα μπορούσε να μπει την ώρα που χτύπησε ο Λιβάι Γκαρσία στο 15') ο οποίος πήγε δίπλα στον Ανσαριφάρντ στην επίθεση ενώ Χνιντ πέρασε στη θέση του Τσιγκρίνσκι, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ένα 4-3-2.

Ο Κάναντι φρέσκαρε τις πτέρυγες με Ραμπέγιο, Γιακουμάκη και ο τελευταίος είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 71' ενώ ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει, με το ματς να έχει έναν πολύ καλό ρυθμό ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αντί του εξαιρετικού Κωτσόπουλου, ο οποίος έτρεξε, πίεσε και ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κάναντι): Γιαννιώτης – Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο – Κιβρακίδης, Χαρίσης, Σάλομον (46' Μπουσούλατζιτς), Νάτσος – Ενσικουλού (65' Ραμπέγιο), Μανούσος (65' Γιακουμάκης), Κωτσόπουλος (82' Χριστοδουλόπουλος)

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας – Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι (66' Χνιντ), Σβάρνας, Λόπες (90'+3' Σαμπανάτζοβιτς) – Σιμόες (66' Ολιβέιρα), Σάκχοφ – Μάνταλος, Γκαρσία (15' λ. τρ. Κρίστισιτς), Λιβάγια – Ανσαριφάρντ