Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

¨Οι διεκδικήσεις της γείτωνος " ( Επιστολή αναγνώστριας μας)

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRkUtzBtnPXkM1Z-WOUVryTROb3O7nSz3vHqw&usqp=CAU

Από αναγνώστρια μας , λάβαμε το παρακάτω σχόλιο , που αναφέρεται στις επιδιώξεις και τις διεκδικήσεις τους Τουρκίας και  το οποίο δημοσιοποιούμε:

Διαβάζουμε:

"Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Ερντογάν βάζει στο τραπέζι της ευρωτουρκικής διαπραγμάτευσης τρεις διεκδικήσεις: Την προώθηση της τελωνειακής ένωσης, την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και

την επανεξέταση - υπέρ της Τουρκίας - της συμφωνίας για το προσφυγικό.

" Εάν ο Ερντογάν καταφέρει να επιτύχει τους τρεις αυτούς στόχους, θα έχει καταγάγει μέγιστο διπλωματικό θρίαμβο. Η τελωνειακή ένωση με ταυτόχρονη απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους πολίτες θα καταστήσει την Τουρκία de facto Μέλος της ΕΕ ανοίγοντάς της μια αγορά 446.000.000 και με ένα τρομακτικό πλεονέκτημα:

Η Τουρκία δεν θα έχει καμία από τις υποχρεώσεις που βαρύνουν τα κράτη -μέλη. Ο Ερντογάν θα μπορεί να διεξάγει πόλεμο χωρίς την έγκριση κανενός, η εξωτερική του πολιτική θα παραμείνει αδέσμευτη, η ελευθερία του να εντείνει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα παραμείνει και αυτή άθιγη.

Είναι γνωστό πώς θα χρησιμοποιούν την βίζα οι Τούρκοι. Με την πρόφαση της επίσκεψης θα εργάζονται ανασφάλιστοι σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες υπονομεύοντας περαιτέρω τα ήδη ευπαθή ασφαλιστικά ταμεία. Προκειμένου να υπερασπίσουν να άμεσα οικονομικά τους συμφέροντα (να αποφύγουν απώλειες τραπεζικών κεφαλαίων και επενδύσεων στην Τουρκία) και αγνοώντας την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνονται έτοιμοι να ενδώσουν σε πάγιες τουρκικές απαιτήσεις χωρίς να κατανοούν ότι η Τουρκική πλευρά θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το προσφυγικό για να εκβιάζει καταστάσεις.

Μοιάζουν να μην κατανοούν βασικές αρχές της υψηλής στρατηγικής όπως διαμορφώθηκε ήδη από το μεσαίωνα και τα βυζαντινά χρόνια.

Η κα Μέρκελ στην τελευταία φάση της πολιτικής της καριέρας αναδεικνύεται φρικτά ελλιπής στην πολιτική της σκέψη και ανιστόρητη.

 Για παρόμοιους τακτικιστικούς λόγους οι Βρετανοί τον 18ο αιώνα χρηματοδότησαν αφειδώς τον Πρωσικό στρατό. Επρόκειτο για τον ίδιο στρατό που με τον Α΄ και τον Β' παγκόσμιο Πόλεμο χρεοκόπησε την Βρετανική Αυτοκρατορία. Η Γερμανία εκτρέφει μία οντότητα την οποία μελλοντικά δεν θα μπορεί να ελέγξει

 

ΧΝΓ