Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: Στους 148 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε άνδρας στο ΝΙΜΤΣ

Κορωνοϊός: Στους 148 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε άνδρας στο ΝΙΜΤΣ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό και πλέον είναι στους 148, καθώς κατέληξε άνδρας 75 ετών στο ΝΜΙΤΣ σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 75χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από σηπτική καταπληξία στις 06:20, ενώ νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ, σε απλή κλίνη, χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 15 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.678 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
33 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 148 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 36 ασθενείς, 8 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών και το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 82 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.
Το 55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες ενώ τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων του Covid19 με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και σε εργαζόμενους μονάδων πρόνοιας. Περισσότερα από 1200 δείγματα εξετάσθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες και είναι όλα αρνητικά.

Δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για το αν υπάρχει φόβος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα κουνούπια, από τη στιγμή που οι πολίτες θα συνεχίσουν να επιλέγουν τον καλό αερισμό του σπιτιού τους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα κουνούπια επιστρέφουν.
Όπως είπε, ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ωστόσο, σύστησε τη χρήση προστατευτικής σίτας στα παράθυρα, προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.