Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τα καρότσια του… λαϊκισμού

 
Ο Δ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε προχθές για λασπολογία. Αν μπορούσε να το πληροφορηθεί η… λάσπη, θα πάθαινε collapsus μη τυχόν και χάσει έναν από τους καλύτερους και συχνότερους παραγωγούς της, από το 2011 και εντεύθεν.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα
Να αναφερθούμε στα εκατοντάδες λασπώδη τιτιβίσματα του κ. Παπαδημούλη; Με αυτά που λασπώνει αφειδώς και αδιακρίτως όσους εκλαμβάνει ιδεολογικά αντιπάλους του. Εχει νόημα να θυμηθούμε όσα έγραφε προεκλογικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι μόνον; Οχι. Εξεστι Παπαδημούλη λασπολογείν.
Τι ακριβώς εξόργισε τον μπαρμπα-Μήτσο, όπως τον αποκαλούν οι σύντροφοί του; Πήγε σε ένα από εκείνα τα supermarket -ο ίδιος θα το ονόμαζε «αγορά των πλουσίων»- για να ψωνίσει. Η λαϊκή αγορά θα ταίριαζε
καλύτερα στην εικόνα του που επιχειρεί να περνάει. Εκείνη του αγωνιστή σοσιαλιστή που βασανίζεται από τις έγνοιες του κόσμου. Αλλά τώρα πού να ψάχνει.
Φόρτωσε δύο καρότσια τίγκα, και κάποιος πελάτης που ψώνιζε κι αυτός τον απαθανάτισε ως θέαμα. Γιατί εδώ που τα λέμε πώς κουμαντάρεις δύο καρότσια μαζί; Μπορούσε να πάρει ως βοηθό την ασφάλειά του αλλά την είχε αφήσει απέξω.
Ο Δ. Παπαδημούλης θύμωσε που προεβλήθη το βιντεάκι με τα καρότσια του. Δικαίωμά του δεν είναι να ψωνίζει όσο θέλει; Εχει δίκιο. Εχει ο καθένας το δικαίωμα να φορτώσει δύο καρότσια, πόσω μάλλον ο εκατομμυριούχος ων Παπαδημούλης που έχει ασφαλίσει τους λογαριασμούς σε τράπεζα των Βρυξελλών.
Και καλά κάνει. Αφού ΠΟΤΕ ο Τσίπρας δεν ζήτησε από τα πάμπλουτα στελέχη και βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να δείξουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Ούτε όταν επέβαλε τα capital controls, υπακούοντας στον Βαρουφάκη, δεν ζήτησε να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόθυμους που τον ψήφισαν και μετά τους έστειλε να στέκονται στην ουρά για τα 400 – αλήστου μνήμης- ευρώ.
Να θυμηθούμε πως ούτε ο Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών μετά τον Βαρουφάκη, δεν είχε εμπιστοσύνη στον… εαυτό του, στις αποφάσεις του, στους χειρισμούς του. Γι’ αυτό και άφησε τα λιρόνια του στη Μεγάλη Βρετανία.
Ετσι για να ασκούμε τη μνήμη μας που είναι ιδιαιτέρως κοντή.
Πάμε από την αρχή. Ο Δ. Παπαδημούλης φόρτωσε τα καρότσια του και βρέθηκε κάποιος που τον μαγνητοσκόπησε με το κινητό του και έστειλε το βιντεάκι και προβλήθηκε στο ΜΕGΑ. Αλλά γιατί θίχτηκε ο Παπαδημούλης και μίλησε για λαϊκισμό! Μην κοιτάτε ότι ο Δ. Παπαδημούλης προτιμά να καταθέτει τον τίτλο του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τη θητεία του στο ΚΚΕ. Τι κρίμα! Θα ήταν το μόνο σοβαρό στοιχείο στο βιογραφικό του.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

ANNA ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ