Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Να πάρουν δώρο Πάσχα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν εξήγγειλε την καταβολή δώρου Πάσχα για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προάσπισης της Δημόσια Υγείας, εξαπολύει η ΠΟΠ – ΟΤΑ και σε ανακοίνωση της και σημειώνει:
Τις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνουν την δική τους μάχη για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η Καθαριότητα και οι Υγειονομικές υπηρεσίες, κοιμητήρια, Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΠ, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Δημοτικά Ιατρεία κλπ.

Σε πολλούς Δήμους οι εργαζόμενοι δίνουν αυτή την μάχη χωρίς Είδη Ατομικής Προστασίας τα οποία μάλιστα θα έπρεπε λόγω της κατάστασης να επεκταθούν και πέρα από τα προβλεπόμενα.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την έκθεση στον κίνδυνο των εργαζόμενων στα απόβλητα, στα σκουπίδια αλλά και τις απολυμάνσεις, Δομές Υγείας και τις υπόλοιπες υπηρεσίες αιχμής.
Παρ’ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός στο Διάγγελμά του ξέχασε τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και όχι μόνο δεν τους συμπεριέλαβε στις παροχές αλλά ούτε καν τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην δοκιμαζόμενη σήμερα κοινωνία.
Καλούμε τον Υπουργό αλλά και την ΚΕΔΕ να πάρουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων αλλά και να συμπεριληφθούν στις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν δώρο Πάσχα
Yπενθυμίζεται ότι  νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέχεια του χθεσινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού, είχε τονίσει ότι το δώρο Πάσχα θα το πάρουν στο Δημόσιο:
-Όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό κλπ)
-Εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ
-Στο ΕΚΑΒ και
-Στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

aftodioikisi.gr