Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Δύο ακόμα (8) νεκροί από τον θανατηφόρο ιό σε Αθήνα και Κοζνη

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς ένα ακόμη κρούσμα του θανατηφόρου ιού έχασε τη ζωή του πριν από λίγη ώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 8.
Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc πρόκειται για έναν 80χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Παμμακάριστος" στην Αθήνα και έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην "Παμμακάριστο" νοσηλεύονται 13 κρούσματα του κορονοϊού σε σοβαρή κατάσταση. 
 Νωρίτερα το πρωί ο 7ος νεκρός από το κορονοϊό  ένας 87χρονος από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης που  νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, σε καραντίνα.
Αναφορικά με το προφίλ των  ανθρώπων που έχουν  καταλήξει στη χώρα μας, είναι όλοι άνδρες. Η εικόνα που διαμορφώνεται σταδιακά είναι αυτή που ισχύει και διεθνώς, ότι δηλαδή η θνητότητα είναι μεγαλύτερη στους άνδρες και αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα και πιο συχνά τα προβλήματα καρδιάς, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο υψηλός πυρετός σχετίζεται με εκδήλωση αναπνευστικών προβλημάτων, αλλά με μικρότερη πιθανότητα θανάτου, γεγονός που δείχνει, κατά τον κ. Τσιόδρα, ότι ο πυρετός αποτελεί σημαντική γραμμή άμυνας γι’ αυτό τον ιό. Η εμφάνιση δύσπνοιας είναι η πιο σοβαρή ένδειξη ότι μπορεί να οδηγήσει έναν ασθενή σε σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια, με τα μέχρι τώρα δεδομένα από όλο τον κόσμο.