Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που νικήθηκε από τον καρκίνο

Βασίλης Λυριτζής: Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος που νικήθηκε από τον καρκίνο | in.gr
Μεγάλη θλίψη στον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο, αλλά και στους απλούς πολίτες, έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή. Ενός ανθρώπου που τίμησε το επάγγελμα, που εργάστηκε επί χρόνια με ήθος και ευπρέπεια, με χιούμορ αλλά πάντα με την αίσθηση της αντικειμενικότητας στην περιγραφή και ανάλυση των ειδήσεων.
Ο Βασίλης Λυριτζής πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 62 ετών
χτυπημένος από τον καρκίνο, έπειτα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Τους τελευταίους μήνες έδινε άνιση μάχη με την επάρατη νόσο που τον χτύπησε.
Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε, όμως, στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική  πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Εργάστηκε στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Δ. Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα.Το επόμενο δημοσιογραφικό κεφάλαιο για τον Βασίλη Λυριτζή ήλθε στην τηλεόραση. Το 2002 το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου, βγαίνει κάθε απόγευμα στον τηλεοπτικό αέρα «Εκτός Γραμμής» από την συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Λίγους μήνες μετά κατεβαίνουν στο μετερίζι της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ με την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».
Το 2010 η εκπομπή μετακομίζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όπου το τηλεοπτικό δίδυμο της «Πρώτης Γραμμής» βάζει τίτλους τέλους.
Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm, αλλά και από τις γραμμές της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.
Με τη σύζυγο του Ελένη Αντωνιάδη απέκτησαν δυο παιδιά. Τη Μαριλένα και τον Δημήτρη.
H πολιτική κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στο Πρώτο νεκροταφείο.

in.gr