Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ο Βασίλης Λυριτζής δεν μένει πια εδώ. Συγκίνηση για την απώλεια του σπουδαίου δημοσιογράφου


 Του Μανώλη Κομνηνού / ysterografa.gr

Ένας σημαντικός δημοσιογράφος, με τον οποίο μεγάλωσαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά οι σημερινές γενιές, “έφυγ唨από το πρωί από τη ζωή.
Ο Βασίλης Λυριτζής δεν άντεξε, μετά από σύντομη μάχη στο νοσοκομείο, και η είδηση της απώλειάς του προκάλεσε έντονη συγκίνηση, με πολλούς δημοσιογράφους να σπεύδουν να τον αποχαιρετήσουν, με αναρτήσεις τους στα social media.
Συγκινητική ήταν η στιγμή που, την είδηση της απώλειάς του μετέδωσε ο “διόσκουρος” Δημήτρης Οικονόμου, στην εκπομπή “Σήμερα” της τηλεόρασης
του ΣΚΑΪ. Οι δυο τους υπήρξαν δημοσιογραφικό δίδυμο στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης για περισσότερο από μια δεκαετία.
Το τελευταίο διάστημα, ο Βασίλης Λυριτζής εργαζόταν στον Real Fm και την εφημερίδα “Έθνος”.

Το εξαιρετικά φορτισμένο και βαρύ κλίμα στην εκπομπή “Σήμερα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, στη σκιά της είδησης του θανάτου του Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος “περπάτησε” μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου επί σειρά ετών, και αμφότεροι άφησαν το αποτύπωμά τους στον Όμιλο Αλαφούζου, αποτυπώθηκε στο πρόσωπο της Μαρίας Αναστασοπούλου.
Η νεαρή δημοσιογράφος ήταν εκείνη η οποία πήρε τη σκυτάλη από τον Βασίλη Λυριτζή ως τηλεοπτικό ταίρι του Δημήτρη Οικονόμου, και ενώ νωρίτερα είχε θητεύσει στο πλευρό τους, στο ρεπορτάζ.
Η Μαρία Αναστασοπούλου ήταν εμφανώς συγκινημένη, μιλώντας για τον “δάσκαλο” Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος έκανε χώρο για τα νέα παιδιά και τα βοηθούσε να αναδειχτούν στον χώρο της δημοσιογραφιάς, ενώ στάθηκε και στο ηθικό υπόδειγμα αξιοπρέπειας που προσέφερε, με τη στάση, τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του.
Η Χριστίνα Κοραή ήταν καλεσμένη του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, στην εκπομπή “Σήμερα” της τηλεόρασης ΣΚΑΪ, και αποχαιρέτησε με γλυκά λόγια τον Βασίλη Λυριτζή, ο οποίος “έφυγε” τις πρώτες πρωινές ώρες από τη ζωή.
Η έμπειρη δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην ποιότητα του χαρακτήρα του Βασίλη Λυριτζή, και την αξιοπρέπεια με την οποία παρουσίαζε τις απόψεις του, ακόμη κι αν διαφωνούσε μαζί σου.
Η Χριστίνα Κοραή θύμισε την πολυετή, κοινή διαδρομή του Βασίλη Λυριτζή με τον Δημήτρη Οικονόμου, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν είχαν  καθιερωθεί ως ραδιοφωνικό δίδυμο στον “Flash”.

Με ένα σκίτσο που τον απεικονίζει με τον Δημήτρη Οικονόμου, επέλεξε η Αλεξία Κουλούρη να αποχαιρετήσει τον “δικό της” Βασίλη Λυριτζή.
Η καλή δημοσιογράφος και σύζυγος του Δημήτρη Οικονόμου ήταν κουμπάροι με τον Βασίλη Λυριτζή, ενώ συνδέθηκαν και επί δεκαετίες με προσωπική στενή φιλία.
Η ανάρτηση της Αλεξίας Κουλούρη, με λόγια αγάπης για τη σύζυγο και τα παιδιά του Βασίλη Λυριτζή, έχει ως εξής:
“Τέλος εποχής…Τεραστια απώλεια,
βαθιά θλίψη. Κουράγιο Ελένη Μαριλενα Δημήτρη.”


Στο δυναμικό του Alpha τα τελευταία χρόνια, αλλά με μακρά και εξίσου πετυχημένη διαδρομή στο παρελθόν στον ΣΚΑΪ, η Λήδα Μπόλα συγκίνησε, με την ανάρτηση που έκανε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, αποχαιρετώντας τον Βασίλη Λυριτζή.
Η καλή δημοσιογράφος επέλεξε μια φωτογραφία από τα χρόνια της “Πρώτης Γραμμής”, με την ίδια δίπλα στον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, και έγραψε τα παρακάτω λόγια καρδιάς:

Η ανάρτηση της Λήδας Μπόλα:
“Ήταν το γνωστό αστείο κάθε καλοκαίρι στον αέρα …”πού είναι ο Λυριτζής; πόσο καιρό θα κάνει διακοπές;” ή «εξαφανίστηκε ο Οικονομου, αν τον δείτε…»… Ήταν το “καλημέρα συντρόφισσα…” στις 5 το πρωί για σχεδόν έξι χρόνια, το τσιγάρο στο break που ερχόταν και ο Δημήτρης και ο Στρατης για να συνεχιστει η κουβέντα…Τα μηνύματα όταν έπαιζε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός… το μόνιμο κουίζ κάθε χρόνο “πού έγινε το πρώτο φεστιβάλ της ΚΝΕ;”…οι συζητήσεις για την κρίση, τα μνημόνια και το “τι θα έλεγε ο Παπαγιαννάκης; λείπει…” Τώρα λείπει και ο Βασίλης, το ήθος, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η πολιτική του σκέψη…”

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Με αναρτήσεις στα social media και με δηλώσεις, ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον Βασίλη Λυριτζή, η είδηση της απώλειας του οποίου προκάλεσε συγκίνηση.
Τα κυριότερα μηνύματα των πολιτικών: