Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Μεγάλη η πυρκαγιά καίει το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία. Δοθηκε εντολη να απογειωθουν και εναερια μεσα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/04/strofilia_fotia-5600.jpg
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Δάσος της Στροφυλιάς, στα όρια μεταξύ Αχαΐας και Ηλείας, στο ύψος του Κουνουπελίου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται σε επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Από την Πυροσβεστική έχουν ειδοποιηθεί εναέρια μέσα- σπεύδουν ένα σούπερ πούμα και δύο canadair- , πέραν της επίγειας ισχυρής δύναμης με 25 οχήματα και πάνω από 50 άνδρες, από Ηλεία και Αχαΐα.


Το δάσος της Στροφυλιάς είναι ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura αναφέρει το ilialive.gr . 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται σε επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος του Κουνουπελίου και κινείται προς την περιοχη Φάλαρι. Το προστατευόμενο διαμάντι της Πελοποννήσου γίνεται στάχτη…
Νωρίτερα, ένα Καναντέρ ξεκίνησε από την Ελευσίνα για να βοηθήσει από αέρος την κατάσταση ωστόσο γύρισε πίσω. Σύμφωνα με το ilialive, ξεκίνησαν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.
Επί τόπου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος, ο δήμαρχος κ.Μοράντ.