![diabetes test](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHgarDX0K1XiIpmhC4wvRl23Jn8lWcySW-jDT452URZQzB5QPPydIpuI-YEQuBJGqr1p60XnXX6JOu3VENXGAPPAsdME5BsVVYzfSRBr42TsxBbImcicze_vGG6fqVEJuyqsVY_9LiEChE/s400/diabetes-.jpg)
Η δοκιμασία ανοχής της γλυκόζης (ή αλλιώς «καμπύλη σακχάρου»)
χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν αμφιβολίες για τη
διάγνωση του διαβήτη και γίνεται ως εξής:
- Το άτομο πάει στο μικροβιολογικό εργαστήριο το πρωί, νηστικό (μπορεί
να έχει πιει μόνο νερό). Τις προηγούμενες 3 μέρες έχει φάει ελεύθερα
(έτσι ώστε να έχει πάρει αρκετούς υδατάνθρακες και το πάγκρεας του να
έχει «ξυπνήσει» καλά, για να μπορέσει να ανταποκριθεί όσο γίνεται
καλύτερα στη δοκιμασία).
- Ο εξεταζόμενος πίνει ένα ποτήρι νερό, μέσα στο οποίο έχουν διαλυθεί
75g άνυδρης γλυκόζης (μια σκόνη γλυκόζης που μπορεί να πάρει ο
εξεταζόμενος από το φαρμακείο). Επειδή είναι πολύ γλυκό, δεν χρειάζεται
να είναι «μονορούφι», αλλά πρέπει να είναι σίγουρα μέσα σε 5-10 λεπτά.
....................