Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Μόνος και… Καμμένος μετρά τους πιστούς βουλευτές του

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/kammenos-500-1.jpg
«Πρέπει να βρούμε τρόπο να μαζευτούμε όλοι μαζί». Με τη φράση αυτή ο Πάνος Καμμένος εξηγούσε σε συνομιλητές του στη Βουλή τη δυσκολία που αντιμετώπιζε, την εβδομάδα που μας πέρασε, προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. (απουσίαζε και πάλι η Ελενα Κουντουρά) δεν άφηνε πολλά περιθώρια στον Πάνο Καμμένο για γενικευμένη «ανταρσία» απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός από τον Κώστα Κατσίκη και τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που είναι οι μόνοι που υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις του
και δηλώνουν την «αφοσίωση» τους, ουδείς άλλος συντάσσεται δημόσια μαζί του.
Μπορεί ο κ. Καμμένος να ξεκίνησε (μέσω twitter) ανένδοτο και να απειλούσε τον πρωθυπουργό ότι θα ανατρέψει την κυβέρνησή του, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πως ελάχιστοι από το κόμμα του θα τον ακολουθούσαν σε μια «ηρωική έξοδο».
 Ο κίνδυνος διάσπασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. είναι το βασικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή ο Πάνος Καμμένος, γεγονός που επηρεάζει και το πολιτικό του μέλλον. Σε περίπτωση που επέλθει οριστική ρήξη στις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα, η πιθανότητα ο κ. Καμμένος να βρεθεί χωρίς υπουργείο αλλά και χωρίς κόμμα είναι πολύ μεγάλη.

Όπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου των ΑΝΕΛ στη σχετική ανακοίνωση, η συνέντευξη Τύπου θα γίνει τελικά μισή ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 12 μ. αντί για 12.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αίθουσα Attica)”