Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ Η ΝΔ Σε απόγνωση οι πολίτες με την κυβέρνηση… ριάλιτι

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/mitsotakis-500-7.jpg
Οι επιπτώσεις που έχει στην ίδια τη χώρα η εικόνα παρακμής που παρουσιάζει η κυβέρνηση εντείνουν τον προβληματισμό στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καθιστά σαφές ότι μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές.
«Σε όλους τους Έλληνες πολίτες που παρακολουθούν όλη αυτή την κατάσταση, των αναβολών, των ακυρώσεων του ενός κυβερνητικού εταίρου από τον άλλο, των υπαναχωρήσεων του κ. Καμμένου, τους δημιουργείται μία αίσθηση
απόγνωσης για το πού πηγαίνει η χώρα», σημειώνουν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον απόηχο των εξελίξεων στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπου, βλέποντας τις απόψεις να αλλάζουν «ανά ώρα», γαλάζια στελέχη δεν κρύβουν πλέον ότι θεωρούν δύσκολο να εξηγηθεί «με όρους λογικής ένας πολιτικός παραλογισμός».
«Τα αδιέξοδα για τους δύο δεν θα γίνουν αδιέξοδα για τη χώρα», διαμηνύει, πάντως, η Πειραιώς, η οποία μιλά ευθέως για «αυτοεξευτελισμό» αναφερόμενη στο ενδοκυβερνητικό σκηνικό μετά την «κυβίστηση» του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. για τον οποίο στην αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνουν ότι αδυνατεί να ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του.
Η Ν.Δ. θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις διατηρώντας πάντοτε στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια, εάν και εφόσον το κρίνει αναγκαίο, πρόταση δυσπιστίας σε μία προσπάθεια να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους και να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι πρέπει, όταν πρέπει», εξακολουθεί να διαμηνύει η Πειραιώς, η οποία περιγράφει και ως τραγέλαφο όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες, με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές μέσω τηλεόρασης και να δημιουργούν ένα δραματοποιημένο σκηνικό που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε ως… ριάλιτι, πριν έρθει τελικά η αναδίπλωση του Πάνου Καμμένου.
Η στάση του υπουργού Εθνικής Αμυνας δεν προκαλεί, πάντως, καμία έκπληξη στη Ν.Δ., η οποία έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό όχι μόνο το έλλειμμα αξιοπιστίας, αλλά και τη συνυπευθυνότητα που του καταλογίζει για τη συμφωνία των Πρεσπών και τα τετελεσμένα που αυτή παράγει αφότου υπογράφηκε. Κάτι που θα μπορούσε να έχει αποτραπεί εάν ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα επέλεγε να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η Ν.Δ. τον περασμένο Ιούνιο.
Στη Ν.Δ. επισημαίνουν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν προκύψει τελικά νέα πλειοψηφία, η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία συνοχή και καμία δυνατότητα μακροημέρευσης, δεδομένου ότι δεν θα υφίσταται η παραμικρή ιδεολογική και προγραμματική σύμπνοια.
«Αναζητούν ανάσα ζωής για την κυβέρνηση, αλλά αυτή δεν δίνει ανάσα ζωής στη χώρα», σχολιάζουν γαλάζια στελέχη και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα μηνύματα που εκπέμπονται όσο παραμένει στο τιμόνι μία κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται «σκορποχώρι», είναι «υπό προθεσμία» και τροφοδοτεί διαρκώς την αβεβαιότητα.
Ως εξαιρετικά ανησυχητική θεωρείται η συνεχιζόμενη αποτυχία της να δημιουργήσει συνθήκες που να επιτρέπουν την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ώστε να μπορέσει να βγει στις αγορές. Οι επιπτώσεις γίνονται αισθητές και στο πεδίο της μη δημιουργίας θετικού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων, καθώς όσα τραγελαφικά συμβαίνουν είναι σαφές ότι αποθαρρύνουν και οποιονδήποτε επίδοξο επενδυτή.

eleftherostypos.gr