Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Γυαλίζει το μάτι του για τον τίτλο.Ο Ολυμπιακός πέρασε με 2 - 0 από την Λειβαδιά.

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2: Γυαλίζει το μάτι του για τον τίτλο (vid)
Την πρώτη του νίκη στην επαρχία σημείωσε τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού. Μία νίκη που συνοδεύτηκε από μία πολύ πειστική εμφάνιση με τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς να δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο πόσο πολύ θέλουν να γυρίσουν την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είχε καμία σχέση με αυτή που έδειξε στη Ξάνθη. Μπήκε στο γήπεδο και από το πρώτο λεπτό έχανε ευκαιρίες με αποτέλεσμα στο 7’ να προηγηθεί με γκολ του Φορτούνη. Ανάλογο ξεκίνημα έκανε και στο δεύτερο μέρος με τον Γκερέρο να σκοράρει στο 50’. Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκε το 0-2…

Χωρίς εκπλήξεις και με τον Λάζαρο στην ενδεκάδα έπειτα από δύο μήνες παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ξεκίνησε με την καλύτερη ενδεκάδα που είχε στη διάθεση του. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς όντας οκτώ βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και γνωρίζοντας πως δεν έχουν περιθώριο γι’ απώλεια. Έτσι φρόντισαν να δείξουν ότι θέλουν πολύ να πάρουν το ματς και μπήκαν στο γήπεδο με τρομερή διάθεση και ενέργεια. Μόλις στο 2’ ο Μπουχαλάκης σκόραρε, αλλά ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ έχοντας υποδείξει επιθετικό φάουλ πάνω στον Στανόγεβιτς. Στο 5’ έπειτα από γύρισμα του Ποντένσε δημιουργήθηκε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων με τους «ερυθρόλευκους» να μη μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Η πίεση απέδωσε πολύ νωρίς καρπούς και στο 7’ Γκερέρο και Φορτούνης συνδυάστηκαν άψογα με τον Θεσσαλό χαφ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.Ο Λεβαδειακός είχε παραταχθεί με πέντε αμυντικούς, όμως, δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να σταματήσει την ορμή των «ερυθρόλευκων». Η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού με Ομάρ και Λάζαρο να έχουν κέφια έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Λεβαδειακού και πατούσαν την περιοχή ανά πάσα στιγμή. Ένας Ολυμπιακός που γυάλιζε το μάτι του και έδειχνε πόσο πολύ ήθελε τη νίκη και το σημαντικότερο δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που δεν νίκησε μεσοβδόμαδα στη Ξάνθη. Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά στο 29’ με ένα πολύ καλό σουτ του Στανόγεβιτς, αλλά ο Σα έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν το ματς, έβγαζαν ενέργεια στο χορτάρι και διεκδικούσαν με πάθος κάθε μπάλα. Το παιχνίδι έδειχνε πως πηγαίνει προς το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό. Στο 38’ ο Σισέ στάθηκε άτυχος, διότι το σουτ που έκανε το σουτ κόντραρε πάνω στον Λιάγκα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκερέρο επιχείρησε να σκοράρει με τακουνάκι μέσα από την μικρή περιοχή. Να σημειώσουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν στο πρώτο ημίχρονο για δύο πέναλτι. Ένα πάνω στον Σισέ στο 6’ και ένα σε χέρι του Στανόγεβιτς στο 38’. Η εικόνα του Ολυμπιακού στα πρώτα 45 λεπτά ήταν εξαιρετική, έχοντας στιγμές που έκρυβε τη μπάλα και δημιουργώντας με άνεση φάση, ενώ σε αυτό το διάστημα είχε εννιά τελικές προσπάθειες.
Το 1-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες ίσως να ήταν και μικρό για να αποτυπώσει την πραγματική εικόνα του πρώτου μέρους και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο ξεκίνησε με την ίδια ορμή και την επανάληψη. Ήθελε το δεύτερο γκολ για να τελειώσει οριστικά με τον Λεβαδειακό και στο 49’ ο Μπάγιτς έχει αποκρούσει εξ επαφής κεφαλιά του Μπουχαλάκη. Ένα λεπτό αργότερα (50’) ο Μπουχαλάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γκερέρο με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Κάπου εκεί οι Πειραιώτες μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Και η εικόνα των δύο ομάδων, άλλωστε δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να πιστέψει κανείς κάτι διαφορετικό. Ο Λεβαδειακός επιχείρησε να αντιδράσει με τον Ιωαννίδη να χάνει ευκαιρία στο 61’ όταν βγήκε ωραία απέναντι από τον Σα, αλλά πλάσαρε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς. Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης δεν είχαν κανένα θέμα στη μεσαία γραμμή, ενώ τα άκρα των «ερυθρόλευκων» λειτουργούσαν άψογα. Από ένα σημείο και μετά βέβαια ο Λάζαρος κουράστηκε και σωστά στο 68’ τον έβγαλε ο Μαρτίνς για να βάλει τον Μασούρα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο συνέχιζε να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο με εξαιρετική ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα και με συνεχή κίνηση και ανεβάσματα του Ελαμπντελαουί, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Πειραιά. Η νίκη του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά ήταν κάτι παραπάνω από δίκαιη και έδειξε ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73’ Ντιόγκο), Λιάγκας, Καραχάλιος, Όμο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Νανγκίς (61’ Σαβαντογκό), Ιωαννίδης (73’ Μαρκόβσκι)
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μασούρας), Φορτούνης (80’ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο (90+2 Χασάν).