Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Το παρόν και το μέλλον του κ. Τσίπρα έχουν ονοματεπώνυμα

 
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία – απλά επιβεβαιώθηκε στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική για τον Καμμένο:
Ο Τσίπρας δεν μπορεί να απαλλαγεί ούτε από τον Καμμένο, ούτε από τον Κουρουμπλή! Αν μπορούσε, θα το έκανε, είναι εντελώς αδίστακτος, άνθρωπος που δεν δίστασε να στείλει από εκεί που ήλθε τον ίδιο τον μέντορά του και όλους αυτούς που ο ίδιος επέλεξε για υπουργούς της ταλαίπωρης χώρας μας και οι οποίοι ήταν οι σύντροφοί του.

Μην ξεχνάμε ότι στις 18 Ιουνίου παρέα με τον Λαφαζάνη είχε ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη, αναζητώντας, όπως είχε πει, «καινούργια λιμάνια»!
Και δεν μπορεί να το κάνει, διότι ουδείς μπορεί να απαρνηθεί και το παρόν και το μέλλον του συγχρόνως.
Για τον Τσίπρα, ο Καμμένος είναι το παρόν του. Υπάρχει επειδή ο Καμμένος τον στηρίζει στη Βουλή για να συνεχίσει να έχει την Δεδηλωμένη.
Το ξέρει αυτό ο Καμμένος, γι’ αυτό επαναλαμβάνει συνέχεια πως «με τον Αλέξη θα πάμε μέχρι τέλους» και «αυτό το ζευγάρι δεν χωρίζει»!
Γι’ αυτό και ανέχεται και τις συνομιλίες με τους καταδίκους και τα πολυτελή ταξίδια, τα καζίνα, τα ψώνια στα Σέλφριτζες, τις αθλιότητες με τα πέη στις γραβάτες.
Γι’ αυτό και στη Βουλή διερωτάτο ο κ. Τσίπρας για τι πράγμα κατηγορείται ο Καμμένος.
«Κατηγορείτε», είπε «έναν Υπουργό της σημερινής Κυβέρνησης ότι έκανε, τι ακριβώς; Ότι συνομίλησε με έναν κατάδικο, ο οποίος έσπευσε να τον βρει, να επικοινωνήσει μαζί του για να αναδείξει ένα θέμα του κοινού ποινικού εγκλήματος. Και τον κατηγορείτε γιατί έκανε τι; Τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη για τα δέοντα. Τρεις μήνες τώρα, που ανακυκλώνετε διαρκώς αυτή την κατηγορία, δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημά σας με αυτό, με το ότι τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη. Είναι πρόβλημα που τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη; Θέλετε μήπως κάτι να μείνει κρυφό από τη δικαιοσύνη;».
Και επειδή αυτό δεν έστεκε, αναφέρθηκε και σε «παράνομα αποκτηθείσες συνομιλίες και ηχογραφήσεις», μιλώντας μάλιστα για… παρακράτος!
Πάμε τώρα στο μέλλον του Τσίπρα: Γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή η ιστορία με τον Καμμένο δεν μπορεί να πάει μακριά. Και έχει ήδη βάλει σε ενέργεια το σχέδιό του: Να συγκρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν – διότι κάτω από τον Τσίπρα δεν υπάρχει πλέον ΣΥΡΙΖΑ.
Την εφαρμογή αυτού του σχεδίου την έχει, φυσικά, εμπιστευτεί στους Πασόκους της κυβέρνησης.
Με πρώτο βιολί τον Κουρουμπλή! Για τον οποίο είπε:
«Όπως πολύ μεγάλο καλό κάνατε σήμερα – πολύ μεγάλο καλό – στον Υπουργό Ναυτιλίας, τον κ. Κουρουμπλή, με το πρωτοσέλιδο του site «Παραπολιτικά fake news» που έλεγε ότι ο Κουρουμπλής γλεντοκοπούσε στο πάρτι της ονομαστικής εορτής του πλοιοκτήτη του πλοίου «Αγία Ζώνη», το οποίο διέρρευσε το πετρέλαιο και είχαμε την οικολογική αυτή καταστροφή, τη μόλυνση στον Σαρωνικό. Εάν κάποιος, λοιπόν, όλες αυτές τις μέρες είχε αρχίσει να είναι καχύποπτος απέναντι στον Κουρουμπλή και να μην τον συμπαθεί, με αυτά που κάνουν αυτοί που σας υποστηρίζουν, του κάνουν ένα μεγάλο δώρο. Και ο τελευταίος πολίτης σήμερα θα τον συμπαθήσει τον Παναγιώτη τον Κουρουμπλή, με αυτού του είδους τις κατηγορίες»!
Φυσικά! Πώς να αποχωριστεί τον Κουρουμπλή που δηλώνει ότι είναι ΠΑΣΟΚ και εξακολουθεί να λατρεύει τον Ανδρέα Παπανδρέου;
Θα ήταν σαν να έκοβε τα ίδια του τα πόδια!
Θα πάει, λοιπόν, μέχρι τέλους και με τους δυο. Μόνο που το τέλος του ενός θα είναι η αρχή του άλλου…
Ελεύθερη Ζώνη