Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/lempidakis-apagogi-1300.jpg
Ελεύθερος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος είχε απαχθεί από τα τέλη του περασμένου Απριλίου από τον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο.
Ήταν 30 Μαρτίου του 2017 όταν οι απαγωγείς είχαν ακινητοποιήσει τον επιχειρηματία που κινούνταν με το αυτοκίνητό του.
Οι δράστες είχαν ζητήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την απελευθέρωσή του. Από τότε οι δράστες «έριξαν» πολλές φορές τα λύτρα καθώς
η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αδυνατούσε να συγκεντρώσει το ποσό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.
Στην τελευταία τους επικοινωνία οι δράστες είχαν ζητήσει 18 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ μετά από έφοδο σε αγροτική περιοχή της Κρήτης απελευθέρωσε τον επιχειρηματία. Η επιχείρηση έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Το σημείο στο οποίο βρέθηκε ο επιχειρηματίας είναι σε οικισμό του Ρεθύμνου. Η περιοχή στην οποία βρέθηκε ο Μιχάλης Λεπμιδάκης βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ρεθύμνου.
Από την έφοδο έχουν γίνει συνολικά οχτώ συλλήψεις. Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του αν και καταβεβλημένος. Δεν έχει γίνει γνωστό το εάν τελικώς δόθηκαν τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλοι οι δράστες της απαγωγής είναι  Κρητικοί.
Η απελευθέρωση Λεμπιδάκη, σχεδόν έξι μήνες μετά την απαγωγή του επιχειρηματία, χαιρετίστηκε και από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.  Ο πρωθυπουργός, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη.
Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία της στην υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη,Και πρόσθεσε σε δεύτερο μήνυμά του: «Όραμά μας μια αστυνομία αποτελεσματική απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, φιλική και όχι αυταρχική απέναντι στους πολίτες».
 Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιχείρηση απελευθέρωσης του απαχθέντα επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του Μ. Λεμπιδάκη! Έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές».