Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στον Λουκά Παπαδήμο μετά την τρομοκρατική επίθεση

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/01/papadimos-1300.jpgΣε χειρουργική επέμβαση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στον Ευαγγελισμό υποβάλλεται αυτήν την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο όχημα που μετέφερε τον ίδιο, τον οδηγό του και άλλον έναν άντρα.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός φέρει δερματικές εκδορές στον θώρακα και στην κοιλιά, αλλά έχει και εισπνευστικό έγκαυμα, που φαίνεται ότι προκλήθηκε από την εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος.
Μετά τις εξετάσεις, ο κ. Παπαδήμος θα εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Οι δύο άντρες που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο φαίνεται να μην έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο και στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κα Μιτσάκου και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί ο κ. Παπαδήμος, πριν από την επίθεση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στον Ευαγγελισμό όπου συνάντησε τον Λουκά Παπαδήμο και είπε ότι έχει τις αισθήσεις του, αλλά φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα.
«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την έκρηξη που ταυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.