Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Tι σημαίνει ποιοτικός ύπνος;

qualitysleepromanou.jpgTι σημαίνει ποιοτικός ύπνος;


Οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να εξασφαλίσει μια καλή ποιότητα ύπνου, εξέδωσε το Εθνικο Ίδυμα Ύπνου. Τι ορίζει λοιπόν τον ύπνο ως ποιοτικό; Τα στοιχεία –κλειδιά του ποιοτικού ύπνου δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Sleep
Health και περιλαμβάνουν:

Διαβάστε περισσότερα 

adulterydivorceromanou.jpgΤο σεξ με άτομο του ίδιου φύλου, δεν είναι απιστία – Ο παράλογος βρετανικός νόμος


Το παράλογο αυτό συμπέρασμα προκύπτει αν ακολουθήσει κανείς το “γράμμα” του βρετανικού νόμου που αναφέρει ότι διαζύγιο μπορείτε να πάρετε “όταν ο σύζυγος ή η σύζυγός σας έκανε σεξ με άτομο του αντίθετου φύλου και όταν δεν αντέχετε πια να ζήσετε μαζί του”.

Διαβάστε περισσότερα 

kefie.jpgΚαρκίνος Τραχήλου Μήτρας: Ο Μοναδικός Καρκίνος που μπορεί να προληφθεί σχεδόν 100%



Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:00-21:00, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Ρηγίλλης 1, Αθήνα – ΑΙΘΟΥΣΑ «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ),  με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα 

cardiovasculare1.jpgΕπανάσταση στην καρδιαγγειακή Ιατρική: Όλες οι καινοτομίες!



Καινοτόμες τεχνικές, υλικά και ιατρικές συσκευές έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας επανάσταση στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα 

teenbellschoolromanou.jpgΤι ώρα πρέπει να χτυπάει το κουδούνι;


Tη συζήτηση για το πότε πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο, ανοίγει πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου McGill, η οποία υποστηρίζει ότι μεταθέτοντας το πρωινό κουδούνι για λίγο αργότερα, οι έφηβοι κοιμούνται καλύτερα και έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα 

moriaki.jpgΗ Μοριακή Ιατρική αλλάζει την πρόγνωση του καρκίνου


Εξελιγμένες εξετάσεις που συμβάλλουν στην επιλογή της καλύτερης φαρμακευτικής θεραπείας για κάθε ασθενή ξεχωριστά, νέα μόρια που χρησιμοποιούν τις άμυνες του οργανισμού για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο, στοχευμένα φάρμακα που χορηγούνται ανάλογα με τα μοριακά χαρακτηριστικά των όγκων…

Διαβάστε περισσότερα 

teethprotectione1.jpgΠροστατευτικοί νάρθηκες δοντιών: Σε ποιες δραστηριότητες είναι απαραίτητοι


Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε επειδή έγινε μόδα είτε επειδή ουσιαστικά ενδιαφέρονται για την υγεία τους. Ωστόσο, πολλά αθλήματα αποτελούν «απειλή» για την οδοντοστοιχία μας. Και μη σπεύσετε να σκεφτείτε ότι είναι απαραίτητοι αποκλειστικά στην πυγμαχία.

Διαβάστε περισσότερα 

lourantose1.jpgΠΦΣ: Στην Επιτροπή Αναφοράς για το ιδιοκτησιακό


Στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής καταθέτει αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος  του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Κωνσταντίνος Λουράντος μετά την Αναφορά  που είχε υποβάλλει ο ΠΦΣ αλλά και ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής, κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την δυνατότητα ιδιοκτησίας φαρμακείων και από μη φαρμακοποιούς.

Διαβάστε περισσότερα 
takedae1.jpg

Takeda: Πρωτοπορία στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιματολογίας με τη χρήση της τεχνολογίας AR


Την ευκαιρία να βιώσουν μία εμπειρία επαυξημένης  πραγματικότητας (augmented reality, AR είχαν όσοι επισκέφθηκαν το εκθεσιακό περίπτερο της Takeda στο πρόσφατο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιματολογίας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr